Cesmom Geçtiğimiz ay 11 aylık oğlum mikrobik hasta oldu. Burnu inanılmaz tıkalıydı ve sürekli akıyordu. İlk gün akşam ateşi 38 dereceye çıktı. Bir defa ateş düşürücü içirdim ve ateşi düştü. Ardından her fırsatta otribebe’nin okyanus suyundan damlattım burnuna. Aspiratörle çekme işlemini ise bir sabah uyandığında bir de akşam uyumadan evvel yaptım. Aspiratörü yapmak çok iyi değil ama çok fazla tıkalı olup geceleri nefes alamadığı için yapmak zorunda kaldım. Ayrıca Cold Mix eczaneden alıp uyumadan önce her iki omzuna 2 damla damlattım. İçerisinde okaliptüs yağı olduğu için burnu açıyor ferahlatıyor az da olsa. Bu şekilde Yaklaşık 1 hafta geçti fakat keyfi yerinde olmasına rağmen burnu hala tıkalı ve sesi kısıktı. Sağlık ocağına götürdüm. Doktor ateşi olmadığı ve göğse inen bir durum olmadığı için antibiyotiğe gerek yok dedi ve sadece balgam sökücü verdi. Onu günde 2 defa yarım ölçek verip serum fizyolojik yapmaya devam ettim. Bu şekilde bi 5 gün daha burun akıntımız sürdü. En sonunda geçti gitti ama bebeğiniz iyi görünse bile öksürük ve akıntı biraz inatçı olabiliyor. Sıcak tutun, ateşini takip edin. İlla ki geçecektir. Sadece ilerlememesine dikkat edin. Ayrıntılı yazdım ki arada yapılması gerekenleri çekip çıkarırsınız :) Allah şifa versin tüm hasta bebişlere bir an evvel.