Oğlum 3 yaşında son 1 aya kadar emzikle uyuyordu gece bir türlü biraktiramiyodum neler neler denedim.en sonra bak dedim oğlum diş yapın öne doğru gelmiş birazcik, devam edersen emzige dişin çürücek , o sirada benim disim ağrıyordu çürümüş anlıyordu disim ağrıdıgini, dedim oğlum bende senin yasina kadar emdim dişim çürüdü bak ağriyor intertten çocukların çürük dişlerini gösterdim o gece ikna oldu, emziksiz uyudu gece de istemedi hic adını agzina almadi, gece emziği düşünce uykusunu bozmadan gözünü açmadan bulup agzina aliyodu oğlum, çok şükür bırakti. Gelelim konuya ozmaanlae 12 buçuk 1 gibi uyumus olyodu gündüz 12 kalkardı, tabj gündüz uykusu yoktu. Ama emziği bıraktığından beri 9 kalkar hep. Erken kalktığı için 11 yada 11 15 uyumus oluyor. Saat 9 uyanıyor ve gündüz uyumuyor çoktan bıraktık uykuyu 1 seneye yakin çünkü gündüz yatırınca emziği isterdi. Gündüz vermiyordum sallamadan uyumuyor yarım saat sallayıp anca uykusu gelip uyuyordu oda yani sabah erken kalktığı vakit gündüz yatirirdim. Ama simdi artık yaz ayındayiz gündüzler uzun. Uykusu gündüz gelyormu takip ediyorum uykusu yok gelmiyor telefonu alip uzanıyor kendine. Ben daha önce gündüz yatırınca gece de zor uyuyordu. Ama gündüz uyumayınca akşam çabuk uğraştirmadab 5 10 dk salayip uyuyor. Gündüz yaptırmalıyım sizce bide ne zaman bı bakmışım uyumuş gorucem mesala gündüz uyumutor ya gerek kendisi akşam uyusa olduğu yerde uyuya kalsa mesala. Bı kere diyorum gündüz yatirim acaba akşam yine ayni saate uyucakmi deniyimmi. İşte oğlum hemen alışıyor ayni şeye de 10 saat uyuyor işte gece daha önce gece 12 saat uyuyordu emzik sayesinde uyuyormuş demek .3 yas anneleri siz nasıl yapıyorsunuz alışmış hani gündüz uymamaya ben şey için soruyorum büyüme yada beyin dinlendirme ve bilim tettiklermi