Oğlum 24 aylık. 18 aydan beri hafif ekran görüyordu. Aşırı hastane işlerinden dolayı. Geçen aydan beri rahatsızım biraz kız kardeşim tv açmaya başladi izlemese bile arka planda çizgi film durdu. Bildiği kelimeleri söylememeye başladı 25 e yakın kelimesi varken durakladı. Ailemle beraber kalıyoruz geçici olarak her istediğini ağlayarak yapma falan da vardı. Kontrolde doktorumuz çocuk gelişime gönderdi oda büyük hastaneye pediatrik gelişime. Doktorlardan çekindi ve bildiklerini de yapmadı. Doktor çoğunu aile hatası saydı bir kağıda davranışlarını düzeltmemiz için notlar yazdı. Ekran sıfır yanında bizde tv telefon uğraşmıcaz liste uzun. 2.gün bugün. Oyun grubu önerildi önümüzdeki ay başlıcaz. Sürekli oyun oynamamı istedi doktor. Ev işlerine dahil o konuda devam edicez. Sürekli oyun kuruyorum oynamayı öğretmeye çalışıyorum. Kendi kendine oyun oynuyordu araba sürer sürekli. Oynamaması gerekiyormuş dünyadan soyutlanıyormuş bu hem ilişkimize hem çocuğa zararlıymış. 2 yaşında çocuk tek başına oyun oynayamazmış. Kelime sayısı yeterli ama cümle kurmak için evcilik tamircilik çiftcilik oynamak gerekliymiş. Kitapları var bol bol zaman geçirmeye devam etmemiz lazım. Cümle kurması için. Ekranı kesince kelimeleri geri gelir dedi doktor. Duraklama dönemi de olabilirmiş bilemeyiz dedi. Dün çok uyumluydu ama bugün nefes alamıyorum artık. Az önce ağladım ben ağlayınca düzeldi ağlamam sebebim makineden çamaşırı çikarmaması. Normalde yapabiliyor. Doktor yapabildiği şeyler gözüne zor gelince seni çağırıyor hemen gidiyorsun bırak kendi yapsın dedi. Yapabilirsin oğlum yapmayı biliyorsun ama inatla sende gel dedi başındaydım zaten. Özgüvenine zarar veriyormuş bu hayatının her anında benden yardım isteyecekmiş. Her dediğimi anlar komut alır. Wc eğitimine başlamadık ama her tuvalete girdiğimde yanıma gelir lazımlığına oturur şşş der. Normalde fincanlarla oyuncaklarına çay verir içirir kitapta sorduğum herşeyi gösterir ama yapmıyor. Köpek nerde diyorum nenne diyip arabayı gösteriyor. Ne desem tersini yapıyor umursamıyor. Doktor sesine tonlama ekle göz teması çok iyi ama kalitesiz dedi dalıyor seni dinlerken dedi onu da yapıyorum. Ekran zararı hiperaktivite yada otizm korkusuyla gittik tamamen bizim hatamız çıktı. Konuşma geriliği bile bizim suçumuz. Doktor ayrı eve erken çıkın senin rahatlığım onun dedi ay sonu taşınıcaz ama ay sonu kontrol de var. Makas biraz açık bundan sonrası sizin elinizde dedi daha açılırsa kapatmak zor dedi. Elimden geleni yapıyorum ama yetmiyor gibi. Hele yaptığı şeyleri yapmadıkça içim almıyor herkesi uyardım doktorun dedikleri hakkında. Herkes saçma buldu ama uyguluyor. Takıldığım noktada arkadaşımın abisin özel öğrenim öğretmeni arkadaşım ben demeden soruyor Allah razı olsun abisi cevaplıyor. Ama düzelmeyecek hiç gibi geliyor. 5 gündür ekran sıfır doktor görüşmesinin üstünden 2 gün geçti ama kendi ellerimizle oğlumun geldiği hal içimi yiyor