nazts01 sizinki kaç aylık bilmiyorum ama ben 25 gün , bir ay olduktan sonra ara ara meme verdim. bazen uykuluyken veriyordum farketmiyordu. Bazen tam aç olmadan veriyordum. Hani uyanık ama ağlamıyorken memeye yaklaştırıyordum. E bebek emzirme danışmanlığını aradım bana banyoda birlikte banyoya girin ve orda emzirin demişti. Anne karnını anımsatması ve ten tene temas için iyi ve etkili demişti. Benim bebeğim banyoyu ilk günden beri çok seviyor ve orda asla emmiyordu. Bunu da deneyebilirsiniz. Ama ne denersem deneyeyim ağladığında silikon takıyordum. Emme bitince bezini değiştirip tekrar silikonsuz emziriyordum. Bazen inat yapıyordu bazen tutuyordu. bir de emmesi bitip durduğunda, ya da memede uyuduğunda silikonu çıkarıp meme yanağına, ağzına değecek şekilde emzirme minderinde öylece birkaç dk bekliyordum. Memeyle temas etmesini dudağıyla oynamasına izin veriyordun. ağzını açmasa da emmese de alışsın diye. iki aylık olunca bir kaç gün hep kafaya taktım. artık dışarı çıkmak istiyordum ve dışarda mama vermek istemiyordum. ya da silikonla uğraşmak. Çünkü her ortam buna müsait değil ama silikon olmadan emzirme örtüsüyle her yerde emzirebilirdim. en son bir gün bugün emeceksin dedim. Sabah erken saatlerde enerjik oluyor. silikon takmadım verdim açtı. almadı. biraz mırın kırın etti ama memeyi kendisi tuttu. ondan sonra da bir daha silikon takmadım. ilk başta silikon için ağlıyor sanıyordum. Tam elimi silikona atıyordum osuruyordu🤭meğer gazdan ağlamış diyordum. Tam ağluyordu gidip silikonu almak için omzuma alıyordum tak geyiriyordu aaa gazmış diyordum. yani illaki zor olucak ama çocuğunuza göre bir yöntem mutlaka vardır. Biraz istikrar ve azim istiyor. Bir de şöyle düşünün, aç olan çocuğun ağzına bir şey tıkmaya gerek yoktur kuru ekmek bile yer. Doğasında kendini doyurmak vardır. Bebekler de emme refleksi ile doğuyor ve aslında meme emmeye yatkınlar. siz zamanını, tutuşu ve pozisyonu iyi ayarlarsanız muhakkak başarırsınız. Biraz uzun oldu ama detaylı yazmak istedim. Geç gördüm mesajınızı.