Merhaba güzel anneler. 6 buçuk ve 2 buçuk yaşında oğullarım ver. Büyük olanda zaten öğle uykusu yok?m, küçük olan da kendiliğinden bırakıyor yavaş yavaş. Bütün gün tepinmece yorulmaca derken, küçük olan bazen 7-8 gibi bile devrilecek gibi oluyor, zorla zor 9a kadar dayandırıyorum. Her akşam böyle olmuyor tabi extra yorulduğu zamanlar. Evde olduğumuz süre boyunca yatma saatimiz 9 yani. Dışarıdaysak sarkabiliyor ve sorun etmiyorum makine değil bunlar sonuçta. Ama 9 da yatağa girdiğimizde hava hala biraz Aydınlık oluyor, vicdan azabı duyuyorum. Çocukların büyümesine fayda bakımından 10dan önce uyumuş olmaları gerektiğine inanıyorum. Ama işte yazın o havanın aydınlık olması, biraz da kendimi dinlendirebilmek adına o saatte yatırmam, kari koca başka türlü vakit geçiremeyecek olmamız, oğlum eylülde okula başlayacak ve erken yatma kalkma rutini olsun istiyorum. Bu saatte yatınca 7.30-8.30 arası uyanıyor büyük olan. Diğeri de 9.30-10 civarı. Siz kaçta yatağa sokuyorsunuz biciriklari? Çok mu erken sizce? Yaz saati kış saati mi yapsam? Yazın 10a çeyrek kala, kışın tam 9 gibi. Fikirlerinizi bekliyorum