Merhabalar sevgili anneler,
Oğlum 19 aylık çok sevgi dolu bir çocuk. Bana sürekli sarılır öper vs. Doğduğundan beri etrafında sürekli çocuklar bebekler var o sebeble çocuklara alışıktı. Son 1 aydır çocuk atölyesine gittiğimizde, girmek istemiyor. Diğer çocukların elini tutmaya çalışmasından rahatsız oluyor. Çocuklardan korkuyor. Bi arkadaşımın 3 yaşında kızı var elinden her oyuncağı alıyordu oğlum hangi oyuncağını alırsa alsın. Ben müdahale ettim şuan oğlum oynuyor birazdan sana verelim sen oyna diyip kıza başka oyuncak vererek dikkatini dağıttım kızın. Şiddet eğiliminde bi kız olduğu için sürekli yanındaydım zaten. Oğlum bütün oyuncaklar elinden alınmaya çalışınca en son oyuncaklardan vazgeçti. Kendine küçük bir oyuncak bulup kuytu köşelerde oynamaya başladı. Bugün başka bi arkadaşıma gittim. Onun oğluyla yaşları yakın. Oda aynı elinden oyuncak alınınca bıraktı gitti küçük bi oyuncak alıp yine kuytu köşelerde kendi oynamaya çalıştı. Çocuk çığlık attı 2-3 kere çok korktu. Koşa koşa kucağıma geldi kalbi küt küt atıyor. Yüksek sesli motor araba seslerine çok tepki veriyor. Bide oyuncak bi çatal var çatalı kendi karnına sanki bıçaklıyormuş gibi yapıyor. Cıss böyle olmaz diyip unutturmaya çalıştım. Ama nerden gördü bilmiyorum sürekli sivri bişey görünce kendini bıçaklıyor gibi yapıyor. Çok mu hassas davranıyorum bilmiyorum ama bu halleri beni çok üzüyor. Ne yapmalıyım nasıl yaklaşmalıyım bilmiyorum. Yanlış bir tepki vermekten korkuyorum. Kendini koruyamayan bi çocuk olmasından korkuyorum.