CuteBadesMama Kitsu 6 Aylık Bebekte Karaciğer Kalsifikasyonu Neden Olabilir? Doğum Öncesi (Prenatal) Enfeksiyonlar Anne karnındayken geçirilen bazı enfeksiyonlar kalsifikasyonlara yol açabilir. En sık şunlar: • CMV (Sitomegalovirüs) – en yaygın nedenlerden biridir • Toksoplazma • Rubella (Kızamıkçık) • Herpes • Sifiliz Bu grup “TORCH enfeksiyonları” diye bilinir. Karaciğerde kalsifikasyonla birlikte bazen beyinde, gözde veya diğer organlarda da bulgular olabilir. Metabolik veya Genetik Hastalıklar Nadir görülür ama bazı doğuştan gelen metabolik bozukluklarda (örneğin bazı lizozomal depo hastalıkları) karaciğerde anormal mineral birikimleri olabilir. İyileşmiş Kanama veya Travma Bebeğin karaciğerinde doğum sırasında ya da doğumdan sonra küçük bir kanama olmuş ve zamanla iyileşirken kalsiyum birikmiş olabilir. Bu, çoğunlukla iyi huyludur. Kist Hidatik ya da Paraziter Hastalıklar Bu yaşta çok nadirdir ama hayvancılıkla iç içe bir yaşam varsa, paraziter enfeksiyonlar da değerlendirmeye alınır. ⸻ 🩺 Nasıl Anlaşılır ve Ne Yapılır? • Tesadüfen ultrasonla görülmüş olabilir. • Doktorlar genellikle: • TORCH paneli (kan testi) ister • Karaciğer fonksiyon testlerine bakar • Gerekirse detaylı ultrason, nadiren BT ya da MR ister ⸻ 🌿 Genelde Endişe Edilmeli mi? 🔹 Tek başına, başka belirti yoksa ve karaciğer fonksiyonları normalse — bu durum sadece takip edilerek izlenebilir. 🔹 Ama altta yatan neden anlaşılmalı ki ileride bir sorun yaşanmasın. ChatGPT kullanıyorsanız raporu onunla paylaşın, daha fazla detay verebilirim diyor. Tekrardan geçmiş olsun 🕊️
Kitsu CuteBadesMama hiç sormak aklıma gelmemişti. Bütün nedenlere de bakıldı nedeni bilinmiyor hemen bakıyorum 💜
Kitsu Sunismyson ay dönmüşsun çok sevindim 🌼 Çok teşekkür ederim takip etmekten başka bir şey yapamıyoruz inşallah 💜
Kitsu _YanakReisinAnnesii inşallah 🤷🏻 Çok teşekkür ederim hiç o bölüme yönlendiren olmadi benimde aklıma gelmemişti bir araştırıyorum hemen
_YanakReisinAnnesii Kitsu daha detaylı inceleme yapılıyor. Bizde bir dönem karaciğerle alakalı alt-ast değerleri yüksek olduğu için bu bölüme takipliydik.
[silindi] Kitsu Canımın içi, içini ferah tut bir şey olacağını hiç düşünmüyorum biraz bakındım. Moma sor sormadıysan, sağlıkla kucağına al❤️
Kitsu [silindi] momu hiç kullanmadim buraya da sormak yeni aklıma geldi 🥲 Hamile değilim 6 aylık bebeğim 😂 bu durumu hamilelikte öğrendim. çok teşekkür ederim 💚
Sunismyson Kitsu Sağol canım🥰 Bebekler bizden güçlüler, büyüdüğü zaman anlatacağınız anı olarak kalır da içiniz rahat eder umarım bir ömür🫶🏼
[silindi] Kitsu Ayy bende diyorum nasıl atlarım hamile olduğunu 🥲🥲 kusura bakma dalgındım Kitsum 🥲 o zaman endişelenmen gereken hiçbir şey olmaz inşallah ❤️