marryece ebeveynlerden birinin tamamen İngilizce konuşması gerekir, ama ana dil seviyesindeyse bundan verim alınabilir. gün içerisinde sizin ana dilinizde konuşmanız daha doğru olur. İngilizce şarkılar dinletebilirsiniz şarkılara eşlik edebilirsiniz. Doğduğundan beri ben de İngilizce şarkılar dinlettim aynı şekilde. 1,5 yaşına doğru evde ders gibi yaptırmaya başladım; tabi ona göre ders değil oyun-bana göre ders 🙈 biraz daha büyüdüğünde sizde gün içerisinde bir zaman ayarlayıp yarım saat yalnızca ingilizce konuşup her şeyi İngilizce yapabilirsiniz. Kaynaklar bulabilirsiniz, sesli/resimli, flashcardlar kullanabilirsiniz. renkler en hızlı öğrenebilecekleri kelimelerdendir.
Konuşması gecikmez, en fazla diller birbirine karışır ancak bu da olumsuz bir durum değildir (yani Türkçe cümleye İngilizce kelimeler sıkıştırır) doğru yerlerde kullanıyorsa ilerleme var demekki öğreniyor diye kabul ederiz.
Kızım şu an 25 aylık birçok İngilizce kelime kullanıyor, hitaplarda anne babaya İngilizce seslenmesi var, isteyeceği şeyi İngilizce söyleyebiliyor. Zorlamayla olacak bir şey değil elbette iyi gözlemleyip gözünü korkutmamak gerekiyor.
(İngilizce ve İspanyolca öğretmeniyim)