eliff_erkann Allah aşkına konyalı kardeşlerim bu şivlilik nedir biri beni aydınlatsın mesela hangi tarihte sivillik nedir ben konya ilginliyim evleneli 17 ay oldu konyada oturuyorum ama ilk defa duydum bu nedir böyle hiç duymadigim saçma bi gelenek
Sultanas eliff_erkann bence hiç saçma değil çocuk sevindiriyorsun kapına gelen çocuklar şeker çikolata topluyorlar ve çok seviniyorlar küçükken hep bizde giderdik
Seymaaa95 eliff_erkann saçma bulduğun geleneği neden sorup öğrenmek istiyorsun? Ayrıca asla saçma değildir senelerdir süregelen bişeye saçma demek de sana düşmez kusura bakma :)
Zubeydeeren eliff_erkann bu aksam fener alayi var ve bu bir cok ilde kutlanan bi sey tek farkı yarın konya da sivlilik olması senelerdir suregelen bir sey çocuklar cok seviyor bu geleneği ilerde senin cocugunda cok sevecek emin ol nesi sacma anlamadım
Ahmetsmom 3aylarin başlangicini kutluyorlar ben konyada okudum 4sene cok güzel bir gelenek çocuklar şivliliiiik diye kapinizi çalip şeker para vs toplamaya gelirler merkezde kültür parkta kutlamalar olur belediyenin
eliff_erkann Seymaaa95 bak kardesim demişim ne güzel dimi ve yine diyorum kardesim bana saçma geliyor her yerde şivlilik diye laf var merak ettim sordum suç mu oldu niye hemen herkesi kucuk düşürecek yorum yapıyorsunuz sanal alem diye küçük düşürüyorsunuz ben konyanın içindenim duymadım hiç o yüzden saçma buluyorum bayram veya kandil dışında bizim oralarda şeker vs dağıtıldığını görmedim