berivan2709 benim kızımın 3. Ayında çok güzel uyku düzenş vardı gece 1 defa uyanırdı hatta birkaç kere hiç uyanmadıpı bile olmuştu sadece akşam çok güzel yatardı 4. Aya girdik yatmayı uykuyu unuttuk resmen aşırı uyku gerilemesi yaşadık (duyduğum çoğu anneye göre benimki yine daha rahat geçmiş) şu anda 6 aylığız hala tek uyanma yapamıyoruz 2 veya 3 sefer uyanıyor yavaş yavaş 4. Ayı bitince kendini uykusunu bebek kendi başına düzenlemeye başlıyor bizde öyle oldu en azından çok fazla zorlanırsanız da uyku konusunda uyku eğitimi almayı deneyebilirsiniz veya insanların nasıl verdiğini araştırıp kendiniz verebilirsiniz ben özel olarak uyku eğitimi almadım sadece sessiz ve karanlık ortam uyku sinyallerini takip etmek ve dalmakta zorlanıyorsa beyaz gürültü vs şeklinde ilerledim kimi bebek çok fazla uyandığı için ben kızımın 2 veya 3 sefer kalkmasına şükrediyorum ha birde çevreden bebek işte büyüdüköe zorlaşıyor gibi söylemler duyarsanız aldırış etmeyin hem siz iyice alışıyorsunuz hemde kolaylaşıyor büyüdükçe zorlaşmıyor içiniz ferah olsun