GizemElf aynı endişeyle sipariş ettim. Herkes de yapma etme dedi ama tiftiklenme olmadı hayır ama ben aynı zamanda aman aman önem vermesem de koruyorum aslında. O da sadece oturma yerine pamuklı bir çarşaf seriyorum kirlenmesin diye, tiftiklenmesin diye değil. Aksine oturdukça tiftiklenmek yerine o bürümcükler pasilip düzleşiyor ama rahatsız edici biçimde değil. Benim evim 2+1 misafir odam yok o yüzden biz durmadan koltukların tepesindeyiz, ben deniz köpüğü renkli bukle kumaş almasam simsiyah kumaş alsam da o çarşafı sererdim çünkü kirleniyor, böyle içim rahat ediyor. Çıkarıp haftada bir yıkıyorum mis. Bir kez tencere kapağına pamuklu bez sarıp sabunlu suyla kılıfları sildim. Ama bir dahakine cırtlı yerlerine yapıştıracak bir cırt alıp makine hassasta yıkayacağım. Normod koltuklarda koltuk minderi iskelete cırtla cırtlanıyor bu yüzden asla kaymıyor. O cırtlar da makinede bukle kumaşa yapışırsa tiftiklenir diye makinede yıkamadım henüz. Dediğim gibi bu yaz bir cırt alır kapatır öyle yıkarım diye düşünüyorum. Bu şekilde. Daha detay aklıma gelmiyor 😅