atse 3 yaşını geçti oğlum. Evet hareketli ama yaramaz değil eşya kırma fırlatma gibi şeyleri yoktur. Sabah uyandığımızda ben yatakları toplarken o hemen oyuncaklarla koşuyor. Kahvaltı hazırlarken tezgaha oturtuyorum oda izliyor oyuncak bıçakla salatalık falan kesmeye çalışıyor. Sonra çamaşır işlerine giriyoruz oda yardım ediyor makinaya atıyor, yıkananları çıkarıyor, çamaşırları tek tek bana veriyor ben asıyorum falan. Yani bütün ev işlerine dahil ediyorum oğlumu. Hem ağaç yaşken eğilir diyerekten küçüklükten başlasın öğrenmeye diye hemde oyalanıyor. Çamaşırları katlarken kendi çoraplarını iç çamaşırlarını falan ona veriyorum çekmecelerine yerleştir diye, aferin çok güzel yerleştirmişsin diye de motive ediyorum o yüzden severek yapıyor ev işlerini 😂 akşam yemeği yaparken yine bana yardım eder. Akşam yemeğinden sonra da parka çıkarız eve gel banyo yaptır derken yatma saati geliyor zaten. Gündüz ev işlerimiz bitince çizgifilm açıyorum o izlerken ben yapacağım detay işleri yapıyorum banyo temizleme vs onlar da bitince oturup onunla oyun oynuyorum. Müzik açıp dans etme, saklambaç oynama araba yarışı vs. Eğer çocuğunuz ev işlerine dahil olmak istiyorsa izin verin dağıtır vs diye engellemeyin hem öğreniyorlar hemde baya vakit geçirmiş oluyorlar