Kızım neredeyse 19 aylık olacak. 18. Ay ile beraber hatta 17,5 aylık civarından beridir ekstra memeye ve emziğe düşkünlüğü başlamıştı. Sürekli meme istiyor beni ne zaman oturur veya yatarken görse hemen mememe geliyordu. Sürekli emzik görünce çok fazla istiyordu. Yakın bi arkadaşımla bebeklerimiz akran, o mamayla besleniyor. Bana aylardır meme ve emzik konusunda alttan alttan baskımsı şeyler yapıyordu çok mu bağımlı sence işte ne zaman bıraktırmayı düşünüyorsun işte geceleri bak memeden dolayı uyanıyor bence gece beslemesini bırak vs vs tarzında belli aralıklarla bu muhabbetleri açıyordu. Zamanla kendimi kızım ne zaman mememe gelse “off yine meme istiyor memeden nasıl vazgeçiricem napıcam ben ay çok bağımlı oldu gerçekten şu halimize bak nasıl düzelicez” gibi düşüncelere kapılıyordum. Ardından bu arkadaşımın bi kaç hareketinden dolayı son 3-4 gündür hiç konuşmuyoruz ama küslük değil normal olarak aramızda bi sıkıntı yok ben biraz kendimi geri çekmek istedim. Ve “bebeğimi huzurla emzirdiğimi farkettim” …. Arkadaşlar gerçekten sizleri kötü düşüncelere iten, size zarar veren herkesten her şeyden uzaklaşın. Kimsenin lafına sözüne bakmayın. Yaptığına bakmayın. Bunu o kadar derinden hissederek farkettim ki sudan çıkmış gibi rahatlamış bir zihinle yazmak istedim. Bebeğinizle ne yaptığınız nasıl uyuttuğunuz nasıl yemek yedirdiğiniz nasıl etkinlikler yapıp nerelerde gezdirdiğiniz sadece sizi ilgilendirsin. Kimsenin ne yaptığını umursamayın ve asla karşılaştırmayın. Kendinize yapacağınız en büyük kötülük bu olur. Eminim ki zaman geçer bebekler büyür, memeden de kesilirler emziği de bırakırlar kendi yataklarında da yatarlar bütün gece deliksiz de uyurlar kendi kendilerine yemek de yerler, ama geriye dönüp baktığınızda vicdan azabı çekeceğiniz şeyler yaşamayın, yaşatmayın, hissetmeyin. Anneliğinizin tadını çıkarın 💛