semaxgms bizim de o aylarda başlamıştı 30 dakikalık uykular şu an 7 aylık hala aynı ve 1.5 aydır düzeltmek için uğraşıyorum😢 uyku eğitimi de alıyorum ve bu kısa uykuları baya araştırdım düzelmesi için yapılması gereken birkaç şey varmış ben bayadır deniyorum ama işe yaramadı sizin daha yeni başlamış belki işe yarar. 1) dürtme yöntemi. Hep 30da uyanıyorsa 25. Dakikada gidip ufak dokunuyoruz eline veya yanağına, hafif bir kıpırdanma olacak bebekte, dokunduktan sonra uyandıracak kadar bir dokunma değil. Bunu birkaç hafta her uykuda yapıyoruz. Bu dürtme derin uykuya geçmesini sağlıyormuş 2) yeniden uyutma. Bebek uyandı mutlu da uyandı diye hop yataktan alıp odadan çıkmıyoruz her seferinde en az 15-20 dk geri uyutmaya uğraşıyoruz. 3) 1 saat dolana kadar odadan çıkmama. Eğer uyandı geri de uyumuyorsa uyutmaya çalışmasak da günü başlatmıyoruz ve ilk uyuduğu andan itibaren 1 saat dolana kadar odadan çıkmıyoruz.
Bunların bir süre tekrarı halinde işe yaradığı söyleniyor. Dediğim gibi ben 1.5 aydır uğraşıyorum hala tam netice alamadım 🥲 ama başlarda yapmıyordum bunu düzelir falan diye oturdu herhalde o düzen o yüzden belki siz şimdiden yaparsanız işe yarar
Uyku konusuna kafayı takmış biri olarak baya bi uzun yazdım ama umarım işe yarar 🙃