queenmother_ Havuç kabak patates ve tatlı patates denedik alerji olmadı şimdi sırada ne var ne yapmalıyım yoğurdu henüz yapmadım süt gelecek o yüzden erteliyorum başka şeçenek?
bebemiz queenmother_ biz sebzeden sonra meyve tadımı yaptık sonra yoğurt . İnstagramda bebemingunlugu var adım adım paylaşıyordu takip ediyorum orayı da
-Ozge- queenmother_ Armut ile başlayıp ayına uygun meyveleri tattırabilirsiniz biz ek gıdaya başlar başlamaz hemen armutta ver sindirimi kolaylaştırır dedi doktorumuz zaten alerji riski düşük olan meyveler elma armut muz Birde avokado verebilirsiniz
aysgll1 queenmother_ biz de bunları yoğurt ve bezelyeyi tattık sırada avokado var. Daha sonra meyvelere geçeceğiz elma ,armut, muz
ayseeew senanrkay benim bebiş meyveden sonra sebzeleri yemedi şimdi unutturma yapıyorum bi hafta ek gıda yok üzüldüm ya halbuki ilk sebze ile nailamıştım şeftalidem sonra oldu
dildare25 senanrkay Meyve tadımını sebze ve yoğurt bittikten sonra yapın aksi halde meyveyi ilk aşamada aldıklarında sebzeyi reddediyorlar. Ek gıda sürecinde sebzeler/yoğurt/meyveler şeklinde ilerleme sağlanır.
queenmother_ -Ozge- avokadoyu sade şekildemi vereyim tadı sade tadı çok kötü değilmi nasıl verebilirim
aysekaa Sebzeyle başladım çok sevmedi yoğurt veriyorum bikaç kaşıktan sonra diliyle iteliyo sabah ekmek içine lor peyniri sulandırıp veriyorum oda bikaç kaşık arada meyve tattırıyorum bu ara favorimiz karpuz
bebeklerrr queenmother_ Bezelye , brokoli , kuşkonmaz semiz otu, bal kabağı , kabak sonra biraz biraz karışımlar en son meyve
tospkk bebeklerrr semizotunu nasıl yedirdiniz ben de bugün çok az sade verdim sonra muzla karıştırıp verdim parçalamıştm iyice ama yutamaz diye korktum
-Ozge- queenmother_ Seveni kadar sevmeyenide var ben kendimde cok severim oğlumada ek gıda döneminden beriye hep yedirdim suan 3 bucuk yasinda elma yer gibi yiyor avokadoyu ben besinleri bulamaç yapmadım hiç herseyi ayrı ayrı tattırdım haliyle o şekilde alıştı bulamaç tariflerde cocuk ne yedigini anlamiyor herseyin tadi birbirine giriyor sizde önce sade vermeyi deneyin eğer sevmezse herseyden vitamin alması için birseylerle karıştırmayı denersiniz internette bir cok tarifi var
aysekaa queenmother_ artık anam babö usulu yapıyorum ne yesem tattırıyorum şimdi bi ton tarif yapıyolar bebelere 7 buçuk oldu her şeyden veriyorum
senanrkay queenmother_ buharda haşlayıp ezip üzerine biraz zeytinyağı gezdirip yedirebilirsiniz. Ben daha sonrasında alerji yapmayan örneğin patates kabak havuç beraber haşlayıp karışık şekilde verdim