ebruyi Kızlar az önce doktordan geldik, bebeğim tam 4 buçuk aylık ve emzik artık asla kullanmıyor, 3 haftadır tamamen unuttu ağzına verdiğimizde öğürüyor bağırıyor uykuya sadece elini emerek geçiyor doktorumuz ise parmak emmesin unutturun dedi ve sanırım şuan imkansız gibi aynı durumu yaşayan var mı ya da tecrübeli anneler ne gibi zararı olur parmak emmenin
Cigdem61 ebruyi 18 aylık oğlum 2. Ayından beri emiyor hiçbir şey yapamayız ki nasıl bıraktırcaz. Parmak sonuçta emzik olsa al verme ama prmak daima onunla. Bence çok müdahale etmiyorum açıkcası etsem de bir faydası olmayacak biliyorum. Kendi bir yerde bırakacak elbet. Ama ne zaman bilemiyorum
beniyiyimanne ebruyi kız yeğenim Şuan birinci sınıfa gidiyor halen sol elinin parmağını emiyor bıraktıramadılar. Sadece uyuyacağı zaman yapıyor. Şuan benim de kızım 3 aylık sağ elinin parmağını emiyor engel olsak da yine ağzına götürüyor.
onceuponatime_ ebruyi ben 5.sınıfa kadar falan parmak emdim 😅 baş parmağımı emiyordum tabiki sıklığı çok azdı o yaşlarda ama o kadar geç bıraktım ki bu alışkanlığı malesef dişleklik oluştu o kadar uzun emmenin sonucunda özellikle 2-6 yaş arası sanırım çok aktif emmişim annem bıraktıramamış ben uç bir örneğim tabiki her çocuk böyle olmaz ama yine de ileriki yaşlarında dikkat edin
dgltkn Normalde çekmeyin emsin diyorlar anlamadım neden böyle dediğini benim kızımda 4aylık emzik emmiyor eli hep ağzında zararı olacağını düşünmüyorum belki alışkanlık yapar falan diye mi dedi acaba
ebruyi dgltkn doktora sordum ileride anneye bağımlı olur ya da başka bir çocuğun dediğini yapar davranışsaal bozukluk dedi bende elini çekmeyin dedikleri için çekmedim şuan çocuğum kucağımda uyumuyor emzik emmiyor sadece yatağa koymamı ve elini emerek uyumak istiyor
ebruyi aysebb ya napcaz böyle elini emmeyi bırakmaz diyorlar eli incelir diyen bile var i, doktorda şimdiden izin vermeyin diyor ama uğraşıyorum ama beceremiyorum elini çektiğim an krize giriyor
aysebb ebruyi Ben hiç uğraşmadım açıkçası emmesin diye çekmedim yani yine sokacaktı biliyorum. Çevremde zor bırakan veya kocaman çocuk oldu bırakmadı diye örnekler duyuyorum fakat takmıyorum. Yani yapacak birşey yok parmağı incelmedi şuan öyle birşey yok ama alışkanlık oldu yani bende bir yere kadar müdahale etsem ederim sonra gene sokar
beniyiyimanne ebruyi doktorumuz bu gelişimin bir parçası dedi bize. Asıl yapmazsa şüphe duymalıyız demişti. Aslında şuan kötü bir şey değil yaptığı.
ebruyi beniyiyimanne ay benım doktor bırakın ileride size bağımlı olur hatta arkadaşlarının sözüne göre bile hareket eden bir kişi olabilir bağımlı olmasın dedi
beniyiyimanne ebruyi canım ellerini ayaklarını tanıma döneminde çok normal yani internete yazsan bununla ilgili bilimsel yazılar makaleler tezler de görebilirsin. Bizim takipli olduğumuz doktorumuz özel hastanede uzman doktor yani çok da hastası var.
zynprvlfsn Kızım 6 yaşında , uuyurken emiyor , çok şey denedik bırakamadı, bakıcı alıştırdı bizimkini. Şu an süt dişleri dökülüyor, yeni çıkan diş yamuk gibi çıkıyor sanki , parmak emmesi hem diş hem çene yapısını etkiliyor malesef.
ebruyi zynprvlfsn maalesef ya benim kız kendi kendine alıştı emziği sevmiyordu zaten biz engel olsakta hep elini götürüyordu aslında alıştırma degılde her bebek farklı
cudana Bebeğim nerdeyse 9 aylık. 5,5 aylıkken filan parmak emerek uyuyordu desteksiz uyuma sürecinde. Gece uyanırsa kendini öyle uykuya döndürüyordu. Hiçbir sakıncası olmadığını öğrendim. Müdahale etmedim. Sonra yüz üstü yatmaya başlayınca bıraktı. 1 aydır filan hiç ihtiyaç duymuyor.
ebruyi cudana benım doğduğundan beri yüz üstü yatmayı sevıyor ama o sekılde bile parmak emiyor desteksi uyuyor parmağını emerek mesela yatağa bırakıyorum emiyor uyuyor aslında uyku gecısı çok kolay oluyor ama doktor aklımı karıştırdı ınsallah duzelır uzun surmez
hndathn ebruyi kızım anne karnındakı 3.ayından itibaren parmagını emdı. Çok stresli bır gebelık gecırıyordum 3defa ölümlerden döndük kızımla. Doğarken bıle parmağını emerek dünyaya geldı. Doğdu yıne aynı sekılde. Doktoru usg de hıc denk geldınızmı dıye sordu evet 3 aylıktan itibaren hocam dedım.cok mu stresli gebelık yasadın dedı evet dedım. Tamam ellerını şuan için çekme emsın dedı. Zaten dikkat et çocuklar ya korku ya kaygı ve stres ya da uykuya gecıslerde de parmak emer ıllakı aclıktan degıl dedı.gerçekten doğruydu. 6 aylık olduğunda artık algıları acık parmagını emmeye basladıgında parmak oyunu oynat dedı doktoru. Sonra öyle yapmaya basladım. Bu süreç taki 9 aylık olana kadar sürdü. Asla parmagini çekmedim parmagına bırsey yapmadım bu sekılde oyunla zaman içinde unuttu ve bir daha da hıcbır zaman tekrarlamadı