Yagmurdr Oğlum 3 yaş 3 aylık çoğu kelimeyi söylüyor konuşuyor fakat belli başlı harfleri söyleyemiyor O yüzden de o kelimeler tam çıkmıyor ne yapmam gerekiyor. R,V,F,Z bunları çıkaramıyor
hndathn Yagmurdr 6 yasına kadar cocukların bazı harfleri cıkaramıyor oluşu normal karşılanıyor ama 6 yasında 29 harfin tamamını çıkarması bekleniyor çocuktan. Söyleyemedıgı Hardeflerı sız tekrar edebılırsınız baskın bır sekılde. Benım kızımda mesela şuan 4 yaş 3 aylık 5 ay oncesıne kadar L ve R seslerini karıstırırdı. Mesela geldım yerıne gerdım derdı atıyorum halka diyecek harka derdı çocuklar degılde çocukrar derdı. O her böyle söylediğinde ben yumuşak ve sakın bır ses tonuyla yavaşça evet o bır halll-ka diyerek L sesını bastırarak söylerdim. Sonra kendısı de düzeltti. Ama hiçbir zaman hayır o öyle degıl onun doğrusu böyle dıye çocuğa ikaz da bulunmayın her daım o harfleri yanlıs soyledıgınde siz doğru sekılde telâffuz ederek tekrar edın. Icınız rahat etsın istiyorsanız bır dıl ve konuşma terapistıne de basvurmanız da yarar var
Usnac1995 Yagmurdr 3 yaşa 3 ay var. Aynı harfler yok bizde de. R yine söylüyor bastırarak ama V Y F Z Kharfleri olmadığından kelimeleri hiç söyleyemiyor. Yaa diyeğine Daaa diyor mesela