gokcen_ Kızlar bebeği doğduğunda serbest t4 normal olan ama 1 yaş civarında sınırda düşük çıkan var mı?Nasıl bir yol izlediniz?
Birbahargunu gokcen_ kaç çıktı sizin? Ben 18 aylıkken verdim de öncesinde hep normaldi ama bu sefer f4 0.86 çıktı. Yapay zekaya sordugimda ferritin çok düşük olduğu için tiroid üretimini baskilamis olabilir dedi doktor da şimdilik sorun görmedi bilemiyorum diğer tiroid değerleri normal
dln01 gokcen_ merhaba benim bebeğim 11 aylık bizde de serbest t4 düşük çıktı 2 hafta sonra tekrar kan vereceğiz sizin ne oldu geri yükseldi mi acaba
gokcen_ Birbahargunu iki farklı yerde ölçüm yaptırdım.birisinde 1.06 ng/dl diğerinde 11,76 pmol/L (birimleri farklı ) 😕alt sınıra yakın düşüklülte çıktı doktor yine istedi
gokcen_ dln01 Bize 1 ay sonra dediler canım yani perşembe günü vericez niye düştü acaba bilmiyorum 😕Dr a sana bir şey dedi mi
kaderslc gokcen_ kızım şuan 3 yaşınd silahçını kullanıyorum bırakıyoruz son haftamız test verecez bizim yenidoğandan vardı triod adı hastalığın kısacası ter bezi ama serbest T4 en risklisi malesef bizim yüksek çıktı topuk kanında tedaviye başladık biraz takip etti doktorumuz baktı düşmüyor hapına başladı şuan bırakıyoruz kan verecs belli olacak Allahtan hap etki etti etmeyenler ömür boyu kalıcı birşeyler bırakıyor çocukta umarım düzelir sonuçları 🙏🏻 yenidoğanda saarılıltan kaynaklı bir ay beklemişti düşer diye doktorumuz düşmedi ama
gokcen_ kaderslc hımm bizimki doğduğunda normaldi ,şimdi sınırda düşük .o yüzden hap başlamadı ,bakalım bir daha verdiğimizde sonuç ne olacak?
aylamamedli gokcen_ selam . Sizde sonuc nasil oldu? Kizimda da 3ayindan ft4 sinirda dusuk gosteriyor. Simdi 7ayliq.amma doktor ilac vermedi. Amma korkuyorum ki arastirinca ft4 eksigligi zeka geriligi yapiyor yaziyo
gokcen_ aylamamedli Merhaba bizimki 3.ayda normaldi ,9.ayda da hatta .Ama 10.Ayda sınırda çıktı.doktor bir ay sonra gelin tekrar bakalım dedi.Dün verdik kanımızı.Yine sınırda çıktı😔İlaç başladık bir ay kullanacak.sonra tekrar kan vericez 26 ağustosta.evet siz de ihmal etmeyin eğer çok düşerse zeka geriliğine sebep olur erkenden kontrol altına almak gerekir.
aylamamedli gokcen_ baku de yasayiram. Burda doktorlar sinirda olunca ilac vermiyor. Acikcasi korkuyorum
gokcen_ aylamamedli Allah Allah demekki yöntemleri farklı.Diğer tekrardan kan verin başka doktora da görünün bence
aylamamedli gokcen_ 2izman doktora goturdum kizimi 2side izleme lazim dediler.tsh normaldi. Bizim bebekde 9,44 . 9,58. 9,78 boyle cikdi amma referans aralik (10-25 ) gosteriyo