selviufler Bebeğim 5 aylık ama hala bu sıcakta kundakla uyuyor 2 aylıkken bıraktırmaya çalıştım bırakmadı 3 denedim bırakır gibi oldu ama elleri uyurken hareket ettikçe uyandı ben başında ellerini tutunca uyudu 1 hafta öyle yaptım yok korkuyor araştırdım mora refleksi deniliyor 6. Ayda azalıyormuş ya azalmazsa ya azalıp yine de kundak isterse diye çok korkuyorum çünkü dönüyor kundaklı olduğu için kalkamıyor öyle kalıyor sırılsaklam ter içinde uyanıyor her uyandığında üst değişiyoruz siz nasıl bıraktırdınız anlatır mısınız
organikirmik selviufler dönen bebeği kundaklamak büyük risk yalnız, bi uyandırır iki uyandırır üçüncüsünde alışır bence yapmayın kundak
gldvr Ben kundak yapmadım neredeyse hiç. Bebeğinizi beşiğine koyarken yan sekilde koyup sırtına bir yastıkla destek verin ve koyar koymaz ellerinizi üstünden cekmeyin bir elinizle piş piş yapıp bir elinizle koluna bastırmaya devam edin iyice dalana kadar. Ilk başlarda zor olur zamanla alışır.
selviufler organikirmik uyurken yanındayım çok deniyorum kundak yapıp gevşek bırakıyorum ama yok elleri hareket edince ilkilip uyanıyor doktorum 1 yaşına kadar kundak yapan hastalarım var normal bir durum dedi terliyor diye istemiyorum
birselduru Aynı sorun bizde de var, yaz geldi sıcak bi bölgedeyiz kundaksız uyumuyor kundakla da çok terliyor, 3 aylığız
Neslisahsaral Benmki 11 aylık gündüz uykularında kundaklıyorum uyku eğitimide aldım kundaklayabilirsin dedi ama gece uykularında döndüğü için bıraktık önce bir kolunu serbest bırakıp kundak yapıyosun bir hafta sonra diğer kolunuda bırakıyosun ama bedenını sarıyosun bir hafta da öyle sonra hepsini bırakıyo😀