user33 Aya gireceğiz ama aklıma takılan şeyler var 4. Ayda doktor kontrolünde de dile getireceğim ama sizinkide paylaşmak istedim böyle bir durumu olan var mı diye . Kızım göz teması kuruyor gozgoze gelince gülüyor etrafı inceliyor uyku düzeni var sadece anne sütü oyuncakları tutup ağzına götürüyor hergun 2-3 kere tummy time yaptırıyorum kafasını yüz üstü tutuyor etrafında çeviriyor bakıyor ama kafasını tutarken bazen sallanıyor gibi sonra sırt üstü ellerinden tutup kaldırdığımda kafasını kaldırmıyor geriye atıyor ve doğduğundan beri böyle ellerini tuttugum an hafif kaldırmaya yelteneyim kafasını geriye doğru yapıyor ve ben hergun kafasını kaldırması için elimle destekleyip kaldırsam bile aynı sadece üstüme oturttugumda dizlerime kafası geliyor kaldırıyor o zaman kaldırıyor destekli oturtuyorum koltuğa çok oturmak istemiyor kucağımda da 10 dk vs oturuyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum başına gelen var mı nasıl düzeldi zamana mı ihtiyacı var
gamomuu user33 sürekli ellerinden tutup kaldırın her fırsatta tummy time yaptırın birden yapacak göreceksiniz.
serpoo user33 her gün ellerinden tutark kendinze dogru kaldırın, ve yüz üstğ yatırıp kafasını kaldırmasnı bekleyin boyun kasları gelişsin bize doktorum bu şekilde hergün 5 dk yapmamazı söyledi göbegi düştüğünden beri yapıyoruz faydasını gördk
user33 pogacayanaginannesi basını kaldırması gerekiyor doktorun dediğine göre ellerimle kaldirdigimda
hilalasenasc Daha küçük ki zamanla kafasını tutmayı öğrenecektir dert etmeyin hiç tummy time yapsın bol bol bir anda bakacaksınız tutmaya başlamış 🤭
pogacayanaginannesi user33 her bebek farklıdır tummy time yaptırın elbet kaldıracaktır bebeğini çok zorlama
umayykus user33 yaa benim kızım da öyle ve doktor egzersiz yapın bol bol dedi aslında yapıyoruz kucaktayken kafasını dik tutuyor yüz üstü yatırdığımda da kafasını dik tutuyor ama ne zamanki ellerinden yutup kaldırmaya çalışsam sanki kafasını geri itikliyor hiç kaldırmaya yeltenmiyor 🤦🏻♀️ ben de ne yapacağımı şaşırdım valla
user33 umayykus şimdi basının altına yastık koydum öyle kaldırdım kaldırdı kafasını sizde öyle deneyin isterseniz bakalım yavaş yavaş böyle destekli sonra desteksiz kaldırmayı denicem