Busbus03 Yani zirve yaşıyoruz resmen bir ara iyiydi şimdi yine aşırı arttı artık bağırsam anlamıyor bağırmasam anlamıyor konuşsam anlamıyor
Mariposa Busbus03 aglama krizlerinde ben direkt sarilip kucakliyordum o sekilde baya sakinlesiyorlar. Hic konusmuyorum ama sadece sariliyorum. Bir de bu tarz kriz anlarinda hadi birlikte ziplayalim diyordum ziplamak da beyindeki bazi dengeleri yerine oturtuyor cocukta ve sakinlesiyor kitapta okuyup uygulamistim ve faydasini gormustum. İnatlasma konusunda da kendi kurallarimdan taviz vermedim “hayir” kelimesini sevmiyorlar onun yerine evet yapabiliriz fakat şu şu işleri bitirdikten sonra gibi.. dagitma huyu varsa (bizde firlatma vardi) Dagitip rahatca oynayacagi alan yaratmanizi oneririm zararli olmayan pelus oyuncaklari dagitmasina izin verin mesela. Benim kizim firlatip atıyordu birseyleri hangisi zararli bilmedigi icin yonlendiriyordum hadi gel yastiklari yataga firlatalim diyordum çok keyif aliyordu, ya da toplari kutuya firlatalim gibi..
nurey Busbus03 aynısı ya bazen çileden çıkıyorum ama çocuğa yansıtmamaya özen gösteriyorum sabır çekiyorum içimden. Aşırı inatlaşma söz konusu. Evde başka dışarı da başka bi çocuk dışarıda beni çok zorluyor yerlere yatıyor ağlıyor sakinleşmesi çok zaman alıyor. Sinirlenmeden duruyorum susmasını bekliyorum ne yapayım kızsamda aynı sussam da . Ne zaman geçecek acaba.
Sym68 Busbus03 aynısı daha yarım saat önce alakasız bir şeye ağlıcam ben şimdi diyip inadına ağlamaya başladı, hiç ses etmiyorum işime bakıyorum hatta artık ağlayabilirsin rahatlıcaksan daha çok bağırabilirsin diyorum şaşırıp ağlamaya devam etsede bi süre sonra kesiyor bazen işe yaradıgını düşünüyorum😂 Yanlış veya değil artık umrumda değil takmamaya gayret ediyorum yoksa sinir krizi geçiren ben olucam çünkü…
Asyaveannesi04 Busbus03 Aynı benimki de 3.5 yaş eeenn zirve dönemi inat, ağlama, dediğimin tersini yapma sürekli sakin kalmaya çalışıyorum sabır çekiyorum, anlatıyorum sonra odalara gidip saçımı başımı yoluyorum ağlıyorum 🤦🏻♀️🥲