ana0105 Kızlar patolojik tanı ASCUS alan var mı bu testte? Yorumda da da epitelyal hücre anormalliği yazıyor aşırı sinirlerim bozuldu dünyam başıma yıkıldı sanki bir sürü şey yazıyor internete yazınca. Yardımcı olabilir misiniz
nnoktaa ana0105 chatgpt uygulamasını indirin. Sonucunuzun ekran görüntüsünü gönderin. O kadar güzel yorumluyor ki.
nnoktaa ana0105 Arkadaşınızın smear sonucunda geçen ifadeleri açıklayayım: Patolojik Tanı: ASCUS • ASCUS ifadesi, “Atypical Squamous Cells of Undetermined Significance” demektir. Türkçesiyle: Belirsiz Öneme Sahip Atipik Skuamöz Hücreler. • Bu, rahim ağzındaki skuamöz (yüzeysel) hücrelerde hafif derecede anormal değişiklikler saptandığı anlamına gelir, ancak bu değişikliklerin enfeksiyon gibi iyi huylu bir nedene mi, yoksa prekanseröz bir sürece mi bağlı olduğu belirsizdir. Epitelyal Hücre Anormalliği • Bu ifade, smear testinde rahim ağzındaki yüzey hücrelerinde normalden sapmalar görüldüğünü belirtir. • ASCUS, bu anormalliklerin en hafif formu olarak kabul edilir.
nnoktaa ana0105 ASCUS Ne Anlama Gelir? • Genellikle HPV enfeksiyonu, vajinal enfeksiyonlar, iltihap, hormonal değişiklikler gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. • ASCUS, çoğu zaman kendiliğinden düzelebilir, ama bazen daha ileri tetkik gerektirir.
nnoktaa ana0105 Ne Yapılır? Duruma göre şu adımlar önerilir: 1. HPV testi yapılmış mı? • Eğer yüksek riskli HPV pozitifse → kolposkopi (yakın inceleme) önerilir. • Eğer HPV testi negatifse → Genelde sadece 1 yıl sonra tekrar smear yapılır. 2. Eğer HPV testi yapılmamışsa → HPV DNA testi istenebilir.
ana0105 nnoktaa indirip baktım hemen ben de ay Allah razı olsun sağolun çok korkmamı gerektirecek birşey yok çok şükür o zaman öyle birden yazınca sonuç cümlelerinden internete resmen kanser teşhisi koyuyor insan kendine çöktüm haliyle, 2 gün sonra gideceğim doktoruma orada netleşir çok teşekkür ederim
nnoktaa ana0105 Özetle: • ASCUS ciddi bir bulgu değildir, ama düzenli takip gerektirir. • Bu sonuç, kanser değil, yalnızca hücrelerde belirsiz ve hafif değişiklikler olduğunu gösterir. • Takip ve gerekirse ileri tetkiklerle riskli bir durum olup olmadığı anlaşılır.
nnoktaa ana0105 rica ederim. Benim de smear sonucumda asistan sağolsun öyle bi konuşmuştu ki adeta kanserdim. Yapay zeka sağolsun çokta ciddi bir şey olmadığını öğrendim