Hemdem__ Günaydın kızlar aklıma takılan birşey sormak istiyorum.Ben oğlum olmadan önce adak adamıştım.1 yaşına gelince kurban keseceğiz diye ama yer de söyledim.Şimdi söylediğim yerde kesmesek de adak kabul olur mu yoksa illa orda mı kesmemiz gerekiyor ?
ebru3457 Hemdem__ söylediğin yer derken burada keseceğim dediysen olabilir ama genel söylediysen neden söylediğin yerde kesmek durumundasın anlayamadım
Hemdem__ ebru3457 Ben İstanbul da yaşıyorum Nevşehir e adadım.Hacıbektaş ta keseceğim dedim.Bide 1 yaşına kadar dediğim için 5 gün kaldı bayram da gitmek biraz zor o yüzden sordum eşimde izin alandı sadece bayramda izni var
ebru3457 Hemdem__ o zaman orada kesmen gerekebilir çünkü orada keseceğim diye adamışsın ama genede bi hocaya felan sorsan daha iyi olur
[silindi] Hemdem__ doğum gününe 5 gün olabilir ama sonuçta 2 yaşına girene kadar 1 yaşında sayılır. Yani geciktirmeyin ama 2 yaşına girmeden kesseniz sorun olmaz herhalde
cikolatahurma Hemdem__ ablamda atanirsam atandigin yerde kesip dagitacam demişti öyle yaptı bence bir imama dabisin bizde o zaman o şekilde danismistik üzerinden 10 yıl geçmiş net hatırlamıyorum imam size daha net bilgi verir