bende aynı durumdaydım 20 aylıkken başladık şuan 21 aylık Çok hevesliydi ama ilk günden sıkıldı hatta lazımlığa falan yapıyordu bezi olmasına rağmen ilk gün öğlene kadar sürekli tuvalete götürdüm 15 20 dakikaya 1 tuvaleti yaptı ama sonra bez getirdi anne bağla dedi ben de yok dedim artık o bitti dedim Devam ettik hala da devam ediyoruz anne cıs anne kaka demese de ben sürekli götürdüğüm için kaçırmaları çok çok azaldı mesela dün hiç kaçırmadı hatta şöyle söyleyeyim gece kakası gelmiş bezi çıkartmaya çalıştı Ben ilk anlamadım sonra kucağımda uyudu kaldı sabah direk anne kalk dedi kaldırdım kakasını yapmaya gitti Süreç birazcık zorlayıcı veya Uzun olabilir ama önemli olan annenin sabri ben hep şöyle düşündüm bu süreç belki çok çok uzun olacak ama ben bez değiştirmek yerine çamaşır değiştiriyorum altına kaçırınca diye düşünüp alıştırma kilotlar var onlar çok çok iyi yani halılarınız kirlenmiyor en azından Geceleri hâlâ bağlıyorum veya uzun yola gideceğimiz de hala devam ediyorum çünkü ben çok küçük olduğunu düşünüyorum en azından iki yaşına kadar bekleyecektim ama beni mecbur bıraktı Yani demem o ki başlarsanız her şeye hazırlıklı olun hevesi bir anda gidebilir ama devam edin bence yarıda bırakınca bu süreç hep devam edecek hep biz bağlat Mak isteyecek Önemli olan sizin hazır olmanız siz hazırsanız çocukta zamanla alışıyor