ayazz512 Arkadaşlar bebeğim 3 ay 14 günlük günlük 75 ml mama kullanıyorum sma optipro kilosu 5 kilo 700 gram iyi mi sizce ölçek olarak da 75 mlime 4 ölçek mama kullanıyorum
almira35 ayazz512 3. Aylıkken kızım sadece anne sütü alarak 6 kiloydu. 3330 Doğmuştu. Bizim kilomuz çok iyiydi. Bence sizinki de iyi. Bunun için persentil tablosuna bakablrsnz. Doğum kilonuz da önemli. Persentil tablosunda grup olarak yukseldiyseniz gayet iyidir.
1zeynosileannis ayazz512 kilosunu bilmiyorum ama 75 ml suya 4 ölçek diye bir mama hazırlama şeklini kimden öğrendiniz. 120 ml suya 4 ölçek eklenir.
sayfer Bebeğinizin kilosu gayet iyi ama mama 4 ölçek 120 ml olarak ayarlanması lazım orda yanlış yapıyorsunuz mamaların arkasında yazıyor nasıl kullanmanız gerektiği görmemiş olabilirsiniz belki
ayazz512 sayfer yok dikkat etmedim kaç ölçek olmalı peki 90 ml için 3 yazıyor 2 ölçek koysam sulu olmaz mı
yenihayaller Bebek sadece kabız olmaz aynı zamanda susuz kalır doktorumuz öyle söylemişti 30 ml su 1 ölçek mama diğer türlü zamanla böbreklerine bile zararı olabileceğini söyledi siz neye göre 120 ml su yerine 75 kullanmayı tercih ettiniz?
newmo ayazz512 doğum kilosuna göre az değil mi ya çünkü 4 kiloya yakın doğmuş bebeğiniz . biz 3 ay 19 günlüğüz şuan bende mama ve meme veriyorum 3200 doğdu 2970 ile çıktık hastaneden 3.ayın başında 7 kiloyu geçikti ölçekte yanlış bence 120 cc için 4 ölçek vermen gerekiyor canım
ayazz512 1zeynosileannis kilosu şuanda 5 kilo 700 gram 120 ml 100 ml 90 ml ictiginde kusuyo 60/ile 75 ml arası içiyo bugün kan değerleri de çok dusuktu o yüzden doktor artırın mama miktarını dedi
1zeynosileannis ayazz512 anladım ama susuz kalır Allah korusun bobreklere zarar siz yine 90 yapın 3 ölçekle 75 icerse kalan kalsın biraz daha sık besleseniz
ruzqarqulu ayazz512 Allah bağışlasın. sadece mama mı veriyorsunuz. Dr bize üç saate 120 ml verin dedi. Sizin Saat aralığını öğrenebilir miyim. Emzirdikten sonra 60 ml mama veriyorum ben.
ayazz512 ruzqarqulu benim sütüm yok maalesef doğduğundan beri mama kullanıyorum 3 kilo 600 gram doğdu Aptamil ile başladık gaz yaptı ilk günlerinde 10 ml kullanıyordu ayda 200 gram alıyordu başta yetersiz di 25 oldu 50 oldu ennson Samsun’da ki doktoru 60 ver dedi Bingöl’e gelince de kan tahlilleri yaptırdık düşük bayağı dedi miktarı ccoguna göre az dedi ⅔ saatde bı mama içiyor şimdi bı hafta boyunca 90 ml alıştır dedi kusma rahatsız olmazsa100ile 120 ye çıkar dedi
ruzqarqulu ayazz512 şu an kilosu gayet iyi Maaşallah bebişinize. Benim de hiç sütüm yoktu sağımla arttırdım ama ikizlerime yetmiyor. Mama da veriyorum . Beslenme saatleri bazen istediğim gibi olmuyor. Belirlediğim saatten önce acıkıyorlar falan . Düzen oturtamadım. Bugün hiç beslenmek istemediler . Allah yardımcımız olsun. 🙏