rgcaliskan neden karışım vermeye çalışıyorsunuz? Bu beslenme biçimini çok yanlıs buluyorum bence bebekler bu yüzden besin reddi yaşıyorlar yanlıs anlamayın.
Mevsim sebzelerini 2-3 tane olacak sekilde haşlayıp çatalla ezin üstüne zeytinyagı kimyon gezdirin mesela yedirin. Yanında yoğurtla bu bir öğle menüsü olur.
Sabah peyniri peynir zeytini zeytin seklinde verin hiçbir seyi karıstırmayın. Ben süzme peyniri suya koyuyorum tuzu gidiyor öyle yediriyorum mesela. Zeytini çekirdeklerini cıkarıp iki gün suyunu değiştirerek bekletiyorum blenderdan geçiyorum her gün yiyor.
Yani özetle o bebek de olsa bir insan yavrusu. Nolur şu bebek mamalarını bırakın biz ne yiyorsak onları vermeye çalışın bakın görün nasıl yiyorlar. 7 aylık olunca kıyma ekleyin soğan ekleyin yemeklerine mis gibi. 8 aylık olunca tavuk ekleyin tavuk suyu ekleyin.
Muz armut elma kayısı gibi meyveleri irmikle yapabilirsiniz, tek basına verebilirsiniz bunlar da ara öğün gibi olur aksamüstü az miktarda ama öğünde olmamalı bence.
Yani tarif beklemeyin özetle, evinizde nasıl yemek pişiriyorsanız tuzsuz şekersiz salçasız halini yapıp yedirin karıştırarak kombinleyerek