esraa_20 arslan23 oğlum ilk iki ay çok iyi kilo almıştı 3. Ay 250 gr almıştı 4. Ay 1100 civarı aldı toparlıyorlar merak etmeyin diyete girdiğinizde rahatlıyorlar vücutları tepki vermeyi bırakıyor ve en önemlisi sakinleşip ağrı çekmiyorlar
arslan23 esraa_20 Ne önerirsiniz bana siz nelerin diyetini yaptınız nelere dikkat ettiniz hala huzursuz benimki
arslan23 kirazmevsimi_ siiz nelerin diyetini yapıyordunuz sıkı bir diyet miydi kusura bakmayın çok sordum cahilliğime verin hangi mamayı kullandınız
kirazmevsimi_ arslan23 biz alerjiyi ogrendigimizde zaten bebegim emmeyi birakmisti sutumde gitmişti hemen. Doktorumuz hemen rapor cikardi ve evolvia rp1 ile alerji mamasina baslamistik. Bence doktorunuzu degistirin alaninda uzman bir hekime gidin yani neyi takmicaksiniz pardon bebegin kilo alimi yavaslamis gunde 8 kez kaka yapiyorsa bu dikkat edilcek bir durum bence. Benim arkadasim diyet yapiyordu onunda kızı alerjikti. Çapraz baglantili olabilcek her seyi dikkat ederek diyet yapti. Ve cok mukemmel bir sekilde o sureci atlattilar. Simdi kizi ek gida doneminde ve her seyi tadarak yiyor.
esraa_20 arslan23 ben süt yumurta domates dana eti yemiyorum şu anlık ama bunları çıkardığımızda geriye çokda birşey kalmıyor açıkçası eğer bebeğiniz huzursuzsa hala birşeyler tetikliyordur kesinlikle not tutun 1 hafta boyunca yediğiniz herşeyi yazın baharatlarda dahil çünkü bulunamadığında gerçekten çocuk için sıkıntı oluyor ama en önemlisi anne çok zorlanıyor bence gerçekten sürekli bir cidan azabı yaşıyoruz ve yemek yemedikçede sıkıntıya giriyoruz acaba sütümüz azalır mı diye sakın öyle düşünmeyin bu arada suyunuzu bol bol için rabbim bir şekilde rızkını veriyor ama asitli sebze ve meyvelerden de biraz uzak durun gözlemleyin not almadan ilerlemek çok daha sıkıntı oluyor açıkçası
momfanti arslan23 cok sıkı bir diyet uyguluyorum. Zeytin ekmek makarna sebze disinda bisey yiyip icmiyorum
amazontuba arslan23 bizim laktoza alerjimiz vardı laktozsuz mama iyi geldi. Alerjisi neye var bulmak önemli yoksa bilmeden o gıdayı tükettiğiniz sürece kilo alımı bi kaç ay daha yavaş devam eder. Ek gıda ile birlikte bağırsaklar da geliştiği için alerjisi azalma ihtimali var. Belki o zaman kilosu da toparlar inşallah
amazontuba arslan23 bir de doktor ile görüşün size belki takviye edici ilaç önerebilir. Süt kalitenizi de korumuş olursunuz
arslan23 amazontuba onu yarın gidince konuşcam bu kadar sıkı diyete rağmen emerken kilo alır mı sizce beslenebilir mi emse bile süt olsa bile
amazontuba arslan23 beslenir tabi ama senin direncin düşer o yüzden mutlaka desteklemek lazım kendini de. Alerji maması gibi takviye bi gıda ile kilo alımı daha iyi olur tabi Doktor’un daha sağlıklı bi bilgi verir
ayseeeciik25 Valla benim bebeğimde 6 aylıkken öğrendik süt alerjisi olduğunu ek gıdayla birlikte onun öncesinde gelişimi önde gidiyordu, öğrendiğimizden sonra çocuğun kilo almı yavaşladı şuan 15 aylık 9400 😔
arslan23 momfanti masallah ben de bir ay böyle deniycem kilo alırsa devam edicemcünkü Laktoz içeren bir vitamin içtim hemen kakası arttı kan gelmedi ama doktorun kan gelince önemsemiyor gerisi normal diyor
arslan23 momfanti sık sık mı emzirirsiniz bi de benim on süt problemim var belli tazyikli çocuk 5 10 dakika da doyuyor ne önerirsiniz bana makarna hangi markayı kullanıyorsunuz
arslan23 @“ayseeeciik25”#p35939683cok geçmiş olsun bu kadar erken olmasına aşırı üzüldüm ben de diyet yapmanıza rağmen mi
arslan23 gizematadeniz çok sevindim ek gidaya ne zaman başladınız nasıl bir yol izlediniz önerdiğiniz bir şey var mı
arslan23 gizematadeniz bir de ek gıdaya kadar kilo alımı nasıldı ve alerjiyi ne zaman farkettiniz diyete rağmen mi kilo almadı
gizematadeniz arslan23 2 aylıkken fark ettik alerjiyi. Aslinda yine tüm belirtiler vardi ama kakada kan olmadan alerji tanısı konmadi. Kan olunca tanı kondu. Kilo alimı ilk 2 ay fena degildi ama sonra düstü. Sagip biberonla vermeye basladik biz de. O sekilde alt sınırdan da olsa almaya devam etti. Cok hareketli ve istahsiz zaten hala. Ama ek gida ile kaka sayisi veya kakayla ilgili problemler azalinca cok daha kolay gecti alerjileri. Su an hala susam ve kirmizi meyveler devam ediyor. Ama sut yumurta yiyor artik