Marfa_marfusha Güzel anneler buzluk tariflerinizi paylaşırmısınız? Bayramda eşim eve geliyor inşallah. Yemekle çok uğraşmak istemiyorum şöyle buzluktan çıkarıp ocağa yada fırına atıp oh kolay oldu yemekle uğraşmadım dedikleriniz varmı? Ben yabancı uyruklu olduğum içinde biraz aklım duruyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler 🌷
starwomen Marfa_marfusha Benim buzluğumda çoğunlukla hamur işi oluyor. Köfte, tavuk döner, sarma, içli köfte, pizza, lahmacun da var.
BenDiyeBiri_ Marfa_marfusha haşlanmış nohut , mısır ,bezelye ,poğaça ,börek ,tavuk döner,lahmacun , çömlek, karnıyarık, musakka ,yeşil fasulye ,yazlık domeates , acı biber vb
alparslan14subat Marfa_marfusha köfte çok iyi oluyor diftirize atmak için 500 gr kıyma için 1 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 adet kuru soğan rendeleyin Yemeklere attığınız ölçü ile 1 kaşık tuz Galeta unu onuda yani yarım çay bardağı kadar yeterli olur Biraz maydanoz doğrayın yoğurun Bu tarif annemin köfte tarifi ben hep böyle yapıp atıyorum diftirize iyi oluyor al kızart yada patatesli falan fırına sür ne yaparsanız
forumgurmesi Biz Türkler bayramda 3 öğün et yeriz o yüzden aklıma şunlar geldi, Kavurmalı yumurta Kavurma Pilav üstü kavurma Saç kavurma Çoban kavurma Kavurmalı tost 😂😂😂
Marfa_marfusha forumgurmesi benim eşimin ailesi bayramda ızgara, içli köfte veya sarma yaparlardı o yüzden kavurma nasıl yapılır bilmiyorum
forumgurmesi Marfa_marfusha şaka bir yana biz de öyle mangal yaparız, sadece ilk gün kavurma pilav salata şeklinde yaparız. Yaprak sarmamız mutlaka olur. İçli köfte de bayram sofralarına yakışır :) Börek çeşitleri yapabilirsiniz bir kaç çeşit kahvaltılar için. Lütfen bir gün hünkarbeğendi yemeği yapın o kadar güzel oluyor ki.
Marfa_marfusha forumgurmesi hünkarbeğendi çok duyduğum ama tadını bilmediğim bir yemektir tarif paylaşırsanız sevinirim
starwomen Marfa_marfusha Malzemelerimin bir ölçüsü yok göz kararı yapıyorum ama ben çoğunlukla nefis yemek tariflerini takip ediyorum oradan bakabilirsiniz
forumgurmesi Marfa_marfusha şimdi eksik yazmayayım, nefis yemek tarifleri sitesinde var birebir yapıyorum harika oluyor :)
Marfa_marfusha Bu arada pizza, börek yaptım. Tavuğu terbiyeleyip atacağım KFC için. Aklıma başka bişey gelmiyor