rosemihra ayına göre uyku pencerelerini dikkat edin. Kaç saat uyanık kalabilir, kaç saat sonra uykuya geçmeli. Ama 12 de uyuyan bir bebeği direk d8 de uyumaya geçiremezsiniz. Benim kızım da 3 aylık olana kadar 11 de uyurdu. 3 aylıktan sonra kademeli olarak uyku saatini geriye çektim. Her hafta 1 saat daha erken uyandırıp, 1 saat ya da 45 dk daha erken uyuttum. İlk hafta 10 da gece uykusuna geçirdim, 2. Hafta 9 da, 3. Hafta 8 de olacak şekilde. Tabi bu saatte uyuması için her hafta 1 saat erken gündüz uykusundan uyandırıp uyku penceresine göre gündüz uykularını da düzenledim. Aşağıya bir örnek bırakıyorum bu konuda;
4-6 aylık bir bebek 1.5 2 saat uyanık kalabilir mesela. Sabah 7.30 da güne başlayın. O uyanmasa dahi uyandırın, oyalayıp 1-1.5 sonra ilk uykuya geçsin. Ne kadar uyursa artık örnek veriyorum;
7.30 uyanış, 9 ilk uyku. 10.30 uyanış, 12.00 2. Uyku, 13.00 uyanış, 15.00 2. Uyku, 16.00 uyanış, 17.30 gibi son uykusunu yaparsınız ama şekerleme olsun son uykusu. Yarım saat sonra siz uyandırın ve 8 e kadar uyutmayan, 8 de ışıkları kapatın ve gece uykusuna geçirin.
Tam bu düzende olmasa da Yarım saat erken, Yarım saat geç olacak şekilde böyle bir düzenleme oturtabilirsiniz