zehrazeynep34 ben Bursalıyım ve Bursa’da yaşıyorum. Nilüfer’de oturuyorum. Bursa’nın en büyük handikapı toplu ulaşım. Durağa çıkarsınız en az yarım saat otobüs beklersiniz. Metro ile ulaşım çok sınırlı sadece ana arterlerde var. Mutlaka otobüs ile aktarma yapmanız gerekir gideceğiniz yere. Ben araba ile 10 dakikalık yolu toplu ulaşım ile 1.30 saatte gittiğimi bilirim. Bu sebeple herkes arabası ile gitmeyi tercih ediyor bu da trafik yoğunluğunu arttırıyor. Gezilecek çok yer varmış gibi olmasına rağmen aslında sınırlı. Çok fazla göç alan bir şehir özellikle doğu tarafı korkunç yaşanmaz. Eskiden herkesin oturmak istediği semtler şu an Suriyeli yuvası. Çok kapalı bir şehir. Yobaz dediğiniz kesim çoğunlukta. Yeşili de çok kalmadı zaten her yer beton yığını. Kiralar da çok yüksek Nilüfer tarafında. 30 yıllık eski evlere bile neredeyse 30K istiyorlar. Olumlu tarafları da var tabi ki. Eskişehir, Çanakkale, İstanbul gibi iller çok yakın. Biz Eskişehir’e günübirlik gezmeye gideriz arada. Ben Bursalı olarak artık Bursa’yı sevmiyorum. İmkanım olsa Çanakkale gibi bir şehirde yaşamayı tercih ederdim.