traum86 Arkadaşlar merhaba 7.5 aylık bebeğim var Tadımlar bitince bir öğün sonra iki öğüne çıktık ama şöyle ki Sabah emziririm ilk uykusuna yatar sonra uyanır kahvaltılık bir şeyler veririm ama yumurta sarısını pek sevemedi avokado labne filan sevdi ama doyumluk yemek istiyor sanki bir yemede doyumluk neler verebilirim İkindi gibi de sebze püresi yoğurt veriyorum genelde bunun dışına çıkamadım geçen çorba vermek istedim sevmedi yemedi alternatif de yoktu sinirlendi sanki onu yiyemeyince bu sefer memeye düştü sanki Şimdi sorum şu Bebekleriniz bu aylarda yaptığınız bir şeyi yemediğinde alternatif bir şey yapıyor muydunuz hemen Yoksa o öğünü atlıyor muydunuz Pratik tarifleriniz var mı hem kahvaltı hem öğlen için Yumurtasız tariflere de açığım
coldplayy traum86 Tarhanalı omlet, avokadolu puding( kakaonun ayını hatırlayamadım), muzlu pankek, yulaf-yoğurt-meyve karışımı, yoğurtlu semizotu, yumurta sarısı-kayısı karışımı, labne- yumurta sarısı-avokado karışımı, muzlu rafine şekersiz kek
aayyyssee traum86 öğün atlamamalısınız ve alternatif vermemelisiniz yoksa hep aynı tatlara alısır hiç yemez diğer seyleri,yumurta yemedi mi mesela omlet tarzı deneyin öyle de mi yemedi pekmez ceviz vs katıp tatlandırın yada bugün yemedi diye vermemezlik yapmayın yarın yine tattırın diğer gün yine zamanla alışacak,ek gıda çok zor Allah kolaylık versin 🫶
rabiaydin Bebeklerin günü gününü tutmuyor ya, sevmediği şeyleride tekrar tekrar teklif etmeniz lazım yumurtayı sulandırarak zeytinyağında da pişirebilirsiniz öyle yemesi daha kolay oluyor. Yemediği zamanlar o öğünü atlayıp mama veriyorum , emzirmiyorum sütüm kesildi. Alternatif yaratırsanız bebeğiniz seçici olur bence olanı yesin yemek istemediğindede süt/mama bana mantıklı geliyor
traum86 rabiaydin evet öyle dedim ben de alternatif vermek istemiyorum alışmasın diye ama Sanki o öğünü yemezse sinirleniyor ya da bana mı öyle geldi bilmiyorum Hani damak alıştı sanki de doymak istiyor Her şeyi yeseler dediğin gibi seçici olmasalar kolaylaşacak da 😅
traum86 ilay-mom tarhanalı omleti nasıl yapıyorsunuz Bir de Mücveri yumurtalı mı yumurtasız mı Tarifini verir misiniz ❤️
rabiaydin traum86 belkide yemek istemiyor, bizimki bazen çok iştahlı yer bir yemeği 2 gün sonrada yemek istemez.
ilay-mom traum86 yumurtanın içine 1 -2 cay kasığı tarhana ekliyorum öyle cırpıyorum. Mücver için de sabah mücver günü 😁 yarım havuc ve patates rendeliyorum suyunu da sıkıp 1 yumurta ,1 yemek kaşığı tam buğday unu, ve 1 yemek kaşığı da yoğurt ekliyorum 1 tatlı kaşığı da zeytinyağı ilava ediyorum. Kısık ateşte pişiriyorum tadı cok güzel ve yumuşacık oluyor 🙏🏻
rabiaydin traum86 evet tarhana çorbasını çok sever bazen porsiyonunu bitirir hemen, bazende 2 kaşıktan fazlasını almaz. 2 kez bebek makarnası verdim sevmedi araya zaman koydum yüne teklif edeceğim bebeğin bir şeyi sevip sevmediğini belirlemek için en az 5-6 kez teklif etmemiz gerekiyormuş
traum86 rabiaydin çok sağ ol canım ben de dediğin gibi yapayım o halde Bıkmadan denemeye devam edeceğiz Ah bu annelerin çilesi 😅
rabiaydin traum86 yani yemiyorsa o an bir sıkıntısı vardır ağrısı vardır atak haftasıdır vs öyle düşünebilirsin, valla bitmiyor geçmiyor analık çok zormuş saat olmuş 1 , gece mesaisi başladı ben işlerimi geceden hallediyorum 😅 mutfak bulaşık çamaşırlar beni bekler, annemin evinde gamsız gamsız uyumayı özledim😅😅
traum86 aayyyssee amin amin arkadaşım Gerçekten çok zormuş ya Şöyle ne yaparsak yeseler de Onlar da biz de rahat etsek Kırk takla atıyoruz besleyeceğiz diye 😅
coldplayy traum86 Ben yemek istemeyince hiç zorlamadım, hep acıkınca yedi, blw usulü yaptık ve yemek yemekten keyif alıyor. Nacizane fikrim yemese de farklı şekillerde ara ara o besini sunmak.