melikejdkdkd Arkadaslar merhaba, bebeğimin çoklu besin alerjisi var bugün diyet açacağım kek yapacakmısım ama buğday alerjiside var nasıl yapacağım, daha önce diyeti açmış buğday alerjiside olan anneler yazabilir mi acabaa
3kedili2bebekli melikejdkdkd doktorunuz bunun için bir tarif falan vermedi mi buğday alerjisi varsa kek yerine başka bir şey onerirdi aslında
quence melikejdkdkd karabuğday unu kullanabilirsiniz (alerji yoksa) glütensiz satılan unlarda soya unu mısır unu vs karışık unlar olabiliyor farklı alerjen maddelere maruz kalabilir o yüzden en güvenlisi karabuğday unu olacaktır
melikejdkdkd 3kedili2bebekli hayır ve kendisine istediğimiz zaman ulaşamıyoruz😞 nasıl unuttum bu detayı vermeyi bebek durmayınca o kadar acele ediyorumki bazı detaylar siliniyo aklımdan kendiside bişey söylemedi
TuttiFruttii süt alerjisinin kekle açıldığını ilk defa duydum, bide bugday alerjimiz var diyorsunuz. Süt diyeti açma önce sütlac veya muhallebi ile olur. onuda belli bi fırın derecesi ve süresi oluyor mutlaka
melikejdkdkd TuttiFruttii yok olur olurda kekle işte tarif yok kendisinede ulaşamadığjm için kaldık böyle
3kedili2bebekli TuttiFruttii coook küçük bebeklerde önce anne kek yiyerek açıyor yada bebise önce kek yediriyor ev keki diye biliyorum
3kedili2bebekli melikejdkdkd belki aynı anda buğday alerjisini de denemek istedi peki un kullanmak istediğiniz zaman ne kullanıyorsunuz belki bir tarif buluruz birlikte başka
TuttiFruttii 3kedili2bebekli ayy evet oda olabilir biz yogun alerjili oldugumuz icin 1.5 yaş civarı açmaya başlamıştık
melikejdkdkd 3kedili2bebekli çok sağolunn 🙏🙏aslında mısır unu kullanıyorum ama keke mısır ununu hiç yakıstıramam ve olmaz gibide geliyor mısır ununun formu daha farklı cünkü
3kedili2bebekli melikejdkdkd mısır unuyla süt kullanarak ekmek yapabilirsiniz aslında kek pişme derecesi ve basit diye tercih ediliyor mısır unlu sütlü etmekte aynı şeyi yapacak muhtemelen ☺️
nuroner melikejdkdkd biz henüz açamadık bizim çoklu besin anafilaksi ve anjiyoödem olduk denediğimiz zamanlarda , ben sütsüz yumurtasız glutensiz kekler yapıyorum ama oğluma o zaman yapıyorum