AlparslanMom61_ Çok üzülüyorum nolur bilenler yazsın sol böbrek kanalı 7 mm genişlemiş perşembe randevumuz var çocuk ürolojisine bu durum da nasıl bir yol izlemiyor nolur bilenler yazsın üstte kalsın bu post lütfen 50 günlük bebeğim dünden beri mahvoldum
mavisss718 AlparslanMom61_ benimde aynıydı büyüdükçe kendiliğinden düzeldi bebeğiniz kızmı erkekmi erkek bebeklerde sünnet ettirince geçiyormuş bi süre takibe alıyolar her ay ölçüm yapıyolar benim kızımın 11 di düzeldi
canmanayvesuyu AlparslanMom61_ bizde de var 9.5 aylık olacak bebeğim aylık idrar ve kültür veriyoruz bi kaç ayda bir ultrason enfeksiyon olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor havuza falan sokmayın spaya götürmeyi düşünüyorsanız götürmeyin. Biz Prof takipliyiz enfeksiyon olmazsa 1 yaşına kadar gerileyeceğini düşünüyorum dedi inşallah geriler. Sünnet de sorarak yaptırın mutlaka sünnet sonucu gerilemiyor aslında toplumdaki algı yanlış sadece sünnet idrar yolu enfeksiyonu geçirme riskini azaltıyor o yüzden öneriyorlar
Taftafgiller AlparslanMom61_ Canım anne karnındayken böbrek genişlemesi çıktı bebeğim erkek 3.5 aylık oldu korkma takip eder doktor duruma göre sünnet önerir korkma
AlparslanMom61_ mavisss718 bebeğim erkek zaten 2. Ayına girince sünnet ettirmeyi düşünüyordum 🥹çok canım sıkılıyor siz nasıl toparladınız
mavisss718 AlparslanMom61_ Allaha güvendim yani biliyordum araştırdım çünkü çoğu bebeklerde oluyomuş içim rahat etti yani düzeldide
mavisss718 canmanayvesuyu idrar testi yaptılar temiz çıktı ilk başlarda çişini yapamıyordu bu anne karnında idrar yapamamaktan oluyomuş büyüdükçe böbrekleri geliştikçe düzeliyor. Genelde erkek çocuklarında görülüyormuş ama kızlardada oluyomuş azda olsa
AlparslanMom61_ canmanayvesuyu tabiki doktora sormadan sünnet ettirmem 🥹çok moralim bozuldu ultrasonda bakan doktor kötü bişey değil dedi 7 mm bebeklerde 5-10 mm arası normalmiş baya araştırdım ama sonucu çocuk doktoruna gösterdiğimiz de bizim doktor yoktu başk vardı ona gösterdik oda pat diye ameliyat da olabilir diyince çok moralim bozuldu emziriyorum sütüm kesilcek diye korkuyorum psikolojimi bozdu o doktor perşembe randevumuz var çocuk ürolojisine ama bekleyemiyorum günler çabuk geçse keşke
canmanayvesuyu AlparslanMom61_ üzülmeyin ameliyat en son evresi ve ciddi artış olması gerekiyor inşallah artmadan geriler. Nasıl farkettiniz gebelikte belli miydi
AlparslanMom61_ canmanayvesuyu hayır gebelikte belli değildi kalça ultrasonun da öğrendik karın çevremiz küçüktü hamilelikte sadece 🥺