NeclaLeylaCeydaOhnealaneala
Açıkçası emzirme danışmanından destek almak istedim. Fiyatları aşırı yüksek geldi.
Bedava emzirmeye danışmanım ChatGPT aracılığıyla oldu birazcık da.
Oğlum İki göğüsümü de silikonla alıyordu. Silikonu bırakınca sağ göğsümü tamamen reddetme süreci yaşadık, sol göğsümü birkaç deneme sonrasında silikonsuz almaya başladı.
Önce gündüzleri silikonsuz verme denemelerine başladım. Çünkü eğer gece silikonsuz almak istemezse uykusu açılabilir diye. Silikon başlayıp eğer memeyi reddediyorsa silikonluya döndüm. Gün geçtikçe zaten silikonsuz emme süresi uzamaya başladı. Dışarıya çıktığımda da yanıma evet silikonları alıyordum ama hiç kullanmıyordum dışardayken keyfi daha yerinde olduğu için direkt silikonsuz emzirebiliyordum. Silikonu bırakma aşamasında birkaç gün silikonla başlayıp silikonsuz bitirdim, silikonsuz başlayıp silikonla bitirdim böyle döngüler oldu sonra yavaş yavaş oturdu.
Sağ göğsümü hala tam kavrayabilmiş değil muhtemelen tersine geliyor benim de sağ tarafı emzirmek tersime geliyor. Futbol topu tutuşu denedim ters çapraz tutuş denedim klasik tutuş denedim yatarak emzirdim yarı yatış pozisyonu denedim bir çok pozisyon denedim şu an sırtüstü yarı yatış pozisyonunda bir tık daha rahat emiyor öyle başlayıp klasik pozisyona dönüş yapıyoruz. 🥰