Selamlar sevgili anneler ,
Kızım çok iştahsız. Ek gıdaya başladığından beri çok iştahlı bir bebek değildi. Ama 1 yaşına kadar falan yaptığım her şeyin tadına bakardı. Yediği miktarlar az az olsa da bir çok sebzeyi yaptığım yemeği az da olsa yerdi. 1 yaşından sonra ne olduysa yediği bir çok şeyi yememeye başladı. Şekilli şukullu tabaklar yaptım yok, sevmediği şeyleri sevdiği şeylerin içine karıştırdım yok… özendirmeye çalıştım yok. Ekranla bile yedirmeye çalıştım yine yok. sevdiği şeyleri bile bazen yemiyor. Makarna pilav krep pankek lahmacun bunlardan başka bişey yemiyor delireceğim. Yani bunları yiyor dedim diye sanılmasın ki bunları her sunduğumda hapur küpür yiyor, bir gün yerse iki gün yemez bu şekilde. Bir çocuk meyve de mi sevmez sevdiği tek şey çilek, ahududu, muz. Bir elma yesin bir portakal yesin salatalık dişlesin yok. Şu an 26 aylık her Allah’ın günü hatta her dk aklımda ne yediği ne yemediği ne yapabilirim var. Sanırım artık delirme noktasındayım. Bi ara iştahı açılır yer gibi oluyor sonra yine iştahsızlık başlıyor. Excele her gün ne yediğini toplam aldığı kaloriyi gün gün tutuyorum. Evde proteini yüksek unlardan makarnalar pankekler vs yapıyorum olmuyor. Takviyeler vs deniyorum olmuyor. Memeyi kes düzelecek dediler o da tutmadı. Kan değerleri çok düşük değil ama çok da yüksek değil ortalama bir değerde. Demir ilacı kullanmaya da devam ediyoruz. Endokrin bölümünde devam etmeye başladık 1 ay falan oluyor ilk kez gitmiştik. Kalorisi yüksek mamalardan kullanıyoruz. 1 ay sonra tekrar gideceğiz ama sanmıyorum bu aşamada ne kilo aldı ne boyu uzadı. Muhtemelen hormon testi istenecek. Artık çok yoruldum rüyalarımda bile sürekli kızımın yemesiyle uğraşıyorum. Neredeyse hocaya bile danışacak kıvama geldim. uzun ve dağınık yazdım okuyanlara teşekkür ederim 🙏🏻 varsa bir çözümünüz yoksa da bir duanız… 🥲