Merhaba arkadaşlar. 18 aylık kızım var. Kızım evimize misafir geldiğinde ya da biz birinin evine gittiğimizde ortamda bulunan insanları yabancılayıp çok ağlıyor. 20-25 dk ağladığı oluyor, sakinleştirmekte çok zorlanıyorum. Mesela bir restauranta yemeğe gidiyoruz , garson sipariş alırken bebeğime bakarak bir şeyler söylüyor, bebeğim yine çok ağlıyor. Ya da biz asansördeyken asansöre biri binsin ona da ağlıyor. Genel olarak yabancıları görünce ağlıyor. Bu durum 5 aylık olduğundan beri var. 18. Ay kontrolünde doktorumuzla bu durumu konuştuk. İnsanları yabancılaması normal ama bu kadar ağlaması normal değil, zamanla bu durum sosyal fobiye dönebilir oyun grubuna götürerek bu durumu aşmaya çalışın dedi. Zaten doktorda da aşırı derece çok ağlıyor . Doktor muayeneleri ben bebeğimi emzirirken yapıyor ama yine de emzirirken bile ağlıyor. Son gittiğimiz kontrolde ağlamaktan ter içinde kaldı artık. Yanımızda ailelerimiz yok , bebeğimi eşim ve ben tek başına büyütüyoruz ama arkadaşlarımızla görüşüyoruz. dışarıya çıkıyoruz, parka gidiyoruz. Ben de bebeğim ağlayınca çok üzülüyorum, sakinleşmekte de çok zorlanıyor. Perişan oluyor ağlamaktan. Böyle bir durum yaşayan var mı aranızda ne önerirsiniz?