tgcayz adar2121_ kelime var mı? Yoksa hıc mı konusmuyo. Benm kalpazan oglumda 27 aylıktı akıcı konusmaya basladıgında. Yanında yasıyı yoktu ygenımız geldı kaldı ıkı gunde dili cozuldu.
elisa2705 adar2121_ Konusmuyordan kastınız tam olarak ne ? Anne bana mama su gel git vs demiyor mu hiç
merve2255 adar2121_ canım doktorlara göre bi kaç keilme olmalı hatta daha fazla diye biliyorum ama bilmiyorum benim kızımda öyleydi sadece anne baba dede gel git vardı onlarda çok net değildi bi anda üstüne daha da düştüm gergin kitap okuduk tv telefon tamamen kestim Sürekli ilgilendim 2.5 yaşındayken dili çözüldü 6 ay konuştu fakat sadece aile içi anlıyordu ne dediğini şuna 3 yaş 4 aylık net konuşuyor elhamdülillah
adar2121_ merve2255 saddece yemek yerken telefon izliyor kitap okuyorum ona anlatıyorum ama her şeyi ağzina gütürüyor bide benim oğlum peramature
Pelin232323 adar2121_ kelimesi varsa uyaran eksikliği olabilir. Ekran varsa kesmenizi öneririm. Bir de oyun grubu, park, bol kitapla gelişme gösterecektir.
incirreceli_06 adar2121_ premature olması buna engel değil görümcemin ogluda premature ama 3 tane ablası vardı kalabalık oldukları için dili hemen çözüldü benim oğlumla da ayni yaşıt babaannelerinde beraber vakit geçirdikleri için benim oğlumunda konuşması çok ilerledi katkısı oldu yani o yönden öncesinde de konuşuyordu ama çok akıcı değildi kalabalık ortam anneanne babanne gitmek gelmek buralara yanında sürekli konuşan birilerinin olması çok önemli mesela benim oğlum bu zamana kadar bizi hep dinler kelimeleri hafizasina kaydedermis Bi konustu biz şok kendi kendimize bu bu kelimeyi nerden öğrendi diyorduk meğerse bizi hep dinlemiş
merve2255 adar2121_ o zaman gaye normal Sürekli parka götürün imkanınız varsa kreşe verin Yaşıtlarının olduğu ortamlara Aile ortamlarına sık sık girin Ben o sıra ailelerden uzaktım Sırf konuşması için haftada bi kaç defa geliyorduk parklardan çıkmıyordum Bazı çocuklar konuşabiliyor ama cesaret edip konuşamıyorum Akranlarının olduğu ortamlara sokun
umity Merhaba, bizde aynıys bazıları 3 lü kelimelerden söz ediyor ama biz daha ikili kelimeler yeni ögreniyoruz gecikme var dıe stres oldum sürekli kitap okuyorum ama hep ezberinde olan kelimeler dilinde
Smilebaby_ Bizimkide iki yaş konuşmuyor cümle yoj baba der ceviz adam şarkısı ile vah vah vah der demeye çalışıyor yani o kadar 😂sorun etme zamanı vardır
adar2121_ Smilebaby_ insalah hastaneye gütürdum kulaak buruna ve nöroloji ye gütür dedi ve psikiyatri ye gütür. Demedi eğer bir şey yoksa tamamdır kan ffalan verdik 3 haziranda bakacaz ne çıkacak diye
aybarsinannesi1107 adar2121_ ortanca oğlum 2 yaşında o da yeni yeni açılıyor abisi bu kadarlıkken gayet güzel konuşuyordu ben mesela şöyle yapıyorum süt istedi diyelim işaret etti ya aa süt mü istiyorsun bak süt beyaz vs diyorum yani herşeyi hem rengi hem adıyla söylüyorum bazen akendi kendime konuşuyor gibi kelime sayıyorum bakıyorum o da diyor sizde deneyin isterseniz
buketys adar2121_ oyun grubu varsa etrafınızda oralara götürebilirsiniz çünkü anneler dışında çocuklarla mecburi iletişim kurdukları için konuşma artıyor