hande01 Ben versem mi vermesem mi çok kararsızım. Vermeyi denediğimde aldı ama ben bebeğim boş yere emzik emecek kendini yoracak sonra bir de onu bıraktırmayla uğraşacağım diye vermek istemiyorum. Deneyimli anneler sizce emzik verilmese ileriki dönemde çok zorlanır mıyım? Bebegim daha 21 günlük
dgltkn hande01 ben hala kararsızım 3 aylık bebeğim herkes ver rahat edersin diyor aslında ama ben çene yapısı dişi düşündüğüm için vermedim bide emzikten geç konuşuyorlar bazıları ,, bıraktırmakta zor diyenler var ama bazen vermek istiyorum güzel bir susturucu yöntemi bence 🥹
ziyangilbihter hande01 buna sen karar vermelisin avantajlarında var dezavantajlıra emzik verirsen uykuya geçişte çok rahat edersin benim bebeğim emzik tutmadı o yüzden emerek uyuyan bi bebek e tabi bide bıraktırma yönüde var bana kalırsa ben verecektim ama dediğim gibi tutmadı
turuncbebek hande01 ilk 1 aylıkken filan verdim tutuyordu, alışır diye korktum vermedim. 4 aylik olana kadar ara ara uyurken vs veriyordum. Ama şimdi keşke düzenli verip alistirsaymisim diyorum çünkü 15 aylik ve emzigi benim 🤣
ecekrk hande01 kişime vermedim doğduğunda sonra gazi oldu vermeye çalıştım almadı sonra 5-6 aylıkken gece uyuyabilmek için 2 saat emiyordu böyle patlıycak kadar sisiyordu yinede salmadan bırakmıyordu o zaman emzik verdim emziği aldı dünya varmış dedim 2 saat uğraşıyordum uyutmaya şimdi 30dk filan uyuyor
duyguluinsan 2 çocuk doktorumuz var ( pimpirikli buldumcuk anneyim)ikiside önerdi. Düşük doğum ağırlığı yoksa, şu an güncel görüş ani bebek ölümü önlediği, sakinleştirici etkisi , emme refleksi artıcı vb. İyi ki tutmuş diyorum cidden anne konforu da artıyor.
hande01 duyguluinsan peki ne zamanlar veriyorsunuz emziği? Uyurken mi uyanıkken mi agladiginda mi yoksa sirf alisti diye her zaman mı? Bir de ben bebeğim ağlayınca açılmıştır diyorum ya da bi sıkıntısı vardır diyorum. Emzik emerken acıktığını ya da bi sıkıntısı olduğunu nasılsın anlayacagim aglamazsa eger
betusmrv Biz 2 ay 12 günlük olduk ve kolikmişiz emziği tutmasaydı heralde ben çoktan tahtalı köyü boylardım 🤣 icat edene dua ediyorum hep 🤲🏻
hande01 betusmrv kolik sancıları geldiginde mi veriyorsunuz peki emzigi bir de ne zaman başladı sancıları acaba
duyguluinsan hande01 Ben ağlayınca ve uykuya geçişte veriyorum. Uykuya dalınca alıyorum. Keyifli ve oynarken emzik vermiyorum.
betusmrv hande01 bence doğduğundan beri vardı çünkü o ağlama krizleri hep vardı 1.ay kontrolünde doktor dedi kolik olduğunu o zamanlar tam almıyordu emziği deneme yapıyodum sonra uyurken uykuya dalmasını kolaylaştırsın diye vermeye başladım şükür alıştı 3.emzik çeşidinde ama artık ağlama krizleriyle baş edemediğim için her ağladığında aç değilse veriyorum emziği bende kara kara nasıl bıraktırcam sonunda diye düşünüyorum 🤦🤷
3kedili2bebekli hande01 ben çok kolaylamistim emzikle çok seviyordum ama şimdi 18 aylıklar gündüz vermemeye başladım çünkü çok duskunlestiler kelimeleri bozuldu yuvarlandı tüm gün meme diye sorup duruyorlar 🥺
Suuu hande01 Bende vermistim ama tutmadı tutması için uğraştım 36 günlükken tutmaya başladı. Uykuya geçişte çok rahat ettim çünkü beni artk emzik gibi kullanıyordu. Bazı doktorlar ani ölüm riskini ortadan kaldirdigini söylüyorlar emzik için. Uykuya geçişte kullanılırsa sadece emzik daha iyi. 2 yaşa yakın biraktirin demisti benim doktorum. 1.5 yaşında 1 günde bıraktı benim bebeğim zorlanmadık biz. Birde dişleri çıkarken damak kaşıntisi için çok kullanıyordu, tüm dişleri çıktıktan sonra ben biraktirmistim. Bizim sürecimiz böyleydi eğer emzik verirseniz umarım sizinde süreciniz çok kolay olur😇🤲
nrmnnn hande01 emzik kullanıyoruz biz 7 aylığız tam bi kurtarıcı ayrıca bebek ani ölümlerini falan engeller uykuya geçişini kolaylaştırır emzik kötü bişey değil bence konuşmayı falan etkilediğini düşünmüyrm ben baya emmişim 1 yaşında konuşuyodun diyo annem dişlerimde gayet düzgün bence alıyosa ver emsin susturucu😂🤦♀️
annesinintatlisi 40 çıkınca verdim 5-6 aya kadar çoğu zaman ağzında durdu. Dediğiniz gibi konuşması biraz gecikir gibi oldu aguluyordu ama çok değil. 5-6. Ayda emziği sadece uyurken vermeye başladım şimdi 14 aylık hala uykuya geçerken veriyorum hem diş sağlığı için hem de dil gelişimi için. İlk 6 ayda elzem diye düşünüyorum ya anneye büyük konfor sağlıyor 🫠
milletsanakanalizemiolacak hande01 Ben 2 çocuğuma da verdim ilk kızım 1 gece de bıraktı emziği ikinci bebeğim çok zor bir bebekti artık sağlık ocağı doktorumuz bile emzik vermelisin dedi ama bebeğim 4. Ayda aldı sadece uykuya geçerken emiyor sonra atıyor gün içinde eğer emziği bulursa oynuyor 2 3 cuk cuk emiyor sonra atıyor emzik güzel birşey bence doğru kullanıldığında
asilbabymom hande01 Emzik vermeyeceğim diye direten bir anneydim verdim ve 1 buçuk yaşında kestim. Bağlılık olusturuyor ister istemez.
gizematadeniz hande01 dogdugu ilk gun verdim. 9 aylik hala emer. Ama sadece uykuya geçiş icin kullanir, bir de pusette veya oto koltuğunda. Ev içinde emzigimiz beşik disinda yok. Bagimli degil o nedenle. Olmasa aramaz