mavisss718 yıllardır yaparım herkes bayılır. Daha önce arkadaşa yazmıştım tarifi ordan kopyala yaptım :)
Keki için
5 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
*Kekin yapılışı *
şeker ve yumurta köpürene kadar çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip tepsiyi yağlayıp ( ben tereyağı ile yağlıyorum ) 175 veya 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
*Sosu için *
3 su bardağı süt (daha ıslak isteniyorsa 3buçuk su bardağı süt)
3 yemek kaşığı şeker
1 paket krema karıştırışıp bir kenarda bekletilir .
İlk sıcağı alınan kekin üzeerine delikler açıp sosun tamamı gezdirilir.
*Krem şanti için *
1 paket krem şanti
Bir bardaktan biraz eksik süt
Krem şanti hazırlandıktan sonra dolapta bekletilir . Keke sürmeden 2 kaşık ayrılır üzerinde çizgileri çizmek için (ben buzdolabı poşetine 2 kaşık koyup minik delik açıp keke sıkıyorum )
Karamel için
Bir su bardağı şeker
Bir yemek kaşığı tereyağı
Bir paket krema
Yapılışı
Karamelin püf noktaları önemli şekeri çok büyük olmayan bir tavada küçük gözde orta ateşte başta hiç dokunmadan biraz eritiyorum kenarlardan eriyen şekerler koyulaşınca tahta kaşığı ile karıştırıyorum .
En son tüm şeker eriyince tamamen bir yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırıyorum güzelce tereyağı tamamen eriyince kenarda ağzını açıp hazırda beklettiğim bir paket kremayı
(Burası çok önemli 😊) kesinlikle hepsini bir anda değil azar azar döküp karıştırıyorum tabi bu sırada ocağın ateşini biraz daha kısıyorum döktüğüm krema tam şekerle karışınca biraz daha ekliyorum tahmini bir yemek kaşığı kadar sıkıyorum ( kesinlikle çok sıkılmamalı çünlü sertleşiyor ) en son tüm krema bitince 2 dakika kadar daha karıştırıp kapatıp soğumaya bırakıyorum.İçinde şeker pütürleri varsa süzülebilir.