Mummss Özellikle balkon dolabında var , ne yapmam lazım temizledim ama bi yerlerden çıkıyor bunlarla baş etmenin yolu var mıdır?
fraubi Mummss Ben de aynı dertten muzdaribim. Benim de balkon dolabımda :( Ne varsa komple indirin poşetlerini atın, silin. O poşetlere larvalarını bırakıyorlar :(
esraa_20 Mummss dolapların içinde kuru baklagil varsa eğer onları çıkartıp havalandırın güneşte bekletin defne yaprağı lavanta kesesi işe yarıyor eskiden naftalin de koyarlardı
amantanrimdidim Mummss benim kaybolmuştu şimdi havaların ısınmasıyla yeniden belirdiler. Bakliyat dolabında çıkmıştı. Sonra tavana bile yuva yaptılar onları çektik elektrikli süpürgeyle kayboldu.
ziyangilbihter Mummss bakliyatlar varsa cam kavanoz tercih edin içine defne yaprağı koyanları gördüm bi bakın isterseniz
esraa_20 Mummss naftalin siner büyük ihtimalle ama lavanta defne yaprağı sinmez annem yataklarda yorganlara naftalin bakliyatların içine de bir kaç tane defne yaprağı koyar
fraubi Mummss O dolabın içinde neler var ? Kumaş türlü şeyler varsa hepsini yıkayın. Onların da içine larva bırakıyorlar. Çok yüzsüzler 😆
Momsgirl16 Benimde balkon dolabımda olmuştu. İçindeki havlu, kumaş vs her şeyi yikamistim çünkü içine bırakıyorlar malesef. Fisfis bir yüzey temizleyici ile her şeyin yüzeyini silmiştim. Canım çıkmıştı yani
fraubi Momsgirl16 Ben de tüm eşyaları yıkıyorum , başka eve taşınıyorum yarın. O eve de yayılsınlar istemiyorum hiç :( başka neler yapabilirim acaba 😅
minnakkofte Mummss çıktıkları her yeri detaylı temizleyin ben bakliyalari buzdolabında saklıyorum artık
GezginPaNDa Mummss erzak dolabınızda bir yiyecek kelebeklenmiş hangisi olduğunu tespit edip çöpe atmanız lazım Ve tabii ki etrafı Detay temizlik
Mircet Mummss kuru baklagilleri 24 saat dondurucuda tutun eğer larva varsa düşük sıcaklıkta yok oluyor. Sonra çıkarıp defne yaprağı koyup saklayabilirsiniz.Tek yöntem bu aksi taktirde hepsi çöpe gider larvalarini gözle göremezsiniz