MssKrks Kızlar hamuru akşamdan yapıp mayalasam, buzdolabına koysam sabah şekil verip pişirsem sıkıntı olur mu ? Böyle yapan var mı ☺️
sduman MssKrks ben mayalı hamuru koyuyoruö canım kabarma yapmıyo kapaklı bir şey içerisine koy bir şey olmaz hatta bekletilmiş hamur daha lezzetli oluyo
Liliyy MssKrks biraz önce yaptım kaba koydum üstüne poşet geçrdm kahvaltıya yapcam kaçkere yaptm Bi sıkıntı olmadı güzeldi
ozcan39 Balkizlarim Valla ev de kalabalıktı, sabah bir açtım dolabı aman yarabbi. Poşet içindeymiş, aralardan fırlamış o hamur bembeyaz
MssKrks Seher11 Bilmiyorum, ben daha önce hiç yapmadım erkenden işim var, vaktim yok o yüzden öyle yapan var mı diye merak ettim 🙂
Kedilivebebeli1 Hamur kızartacaksanız sorun olmaz ama poğaça börek tarzı şeylerde ne olur bilemiyorum.Benşm annemde hep hamur kızartacağı zaman akşamdan mayalıyor.
esrayadasare MssKrks eğer poğaçaysa Dışarıda Mayalandırma işlemini yaptıktan sonra direk şekil verip Buzdolabına kaldırıyorum sabah yumurtasını sürüp direkt fırına atıyorum daha pratik oluyor
yaraliceylanim MssKrks dolaba atmaya gerek yok bence ben mayaliyorum eğer ev çok sıcaksa üzerini fazla örtmüyorum
Mommyhann MssKrks ben bu şekilde yapıyorum gayette güzek ıluyor ama biraz büyüük bi kaba koyun streçle sıkı sıkı sarın mutlaka kabardığı için baya şişiyor streçle sıkı sıkı sararsanız sorun yaşamazsınz