damlaz Kızım 8,5 aylık ınunla konuşurken genelde gözlerime değil de dudağıma bakıyor 1-2 saniye gözlerime bakıp dudaklarıma odaklanıyor. Kucagıma aldıgımda falan da gözleri hep duvarda yastıkda var mıdır bu durumu yaşayan. Normal mi ?
Uraztos damlaz ismine bakmaya başladı mı? Etrafı incelemek hoşuna gidiyordur yeni yeni görüş açısı büyüdü dünyayı tanımaya başlıyor diye düşünüyorum
Tugcebb damlaz 8 aylık. Dudağıma bakıyor kucağımda konuşurken. Bazen parmaklarıyla dokunup inceliyor. Anlamaya çalışıyor bence.
gg3848 damlaz siz odaya girdiğinizde falan adına seslendiğinizde bakıyor mu artık dudaklara bakması çok normal çünkü sizin taklit etmeye çalışıyor bazen benim kızım da bakıyor dudaklarıma beni taklit edebilmek için ağzının içine dilini falan döndürüyor hatta doktorumuza sorduk normal artık kelimeleri öğrenmeye çalışıyor dedi bence normal bu durum etrafta keşfediyorlar kendinizi üzmeyin boşuna
momas damlaz çok normal benimde ağzıma gözlerime dişlerime kulaklarıma bakıyor. Keşfediyor bunda anormal ne olabilir ki
Uraztos damlaz bence şimdilik ismine bakıyorsa sorun yoktur ama doktor daha iyi bilir tabi. Kucakta yerden yüksek oluyor ya ya da daha yakın oluyor başka şeylere sizin sayenizde, onları incelemek cazip geliyordur diye düşünüyorum
eymenku Etrafı keşfediyor normal dudağa bakması da hareket ettiği için hemde hemde öyle öyle konuşmayı daha iyi öğrenecek
eymenku damlaz otizm tanısı varsa bile bu aylarda koyulmaz o yüzden şimdiden böyle şeylerle aklınızı bulandırmayin
ahsala Bosuna evham yapmayın derim tam hareketli keşif dönemindeler benimki değil kucagımda yüzüme bakmamak kucagımda bile durmak istemiyor
syldz61 Ya şu otizm durumunu ne kadar abarttınız arkadaşlar çocuk çok küçük yani 😁 rahat olun o aylarda göze de bakar dudağa da bakar çünkü harfleri yaparkenki dudak şeklinizi takip ediyor Bu gayet normal bu ayda otizmi de ayırt edemezsiniz ayrıca
3kedili2bebekli damlaz çünkü öğreniyor ağzınız nasıl hareket ediyor da konuşuyorsunuz öğreniyor nasıl çıkıyor o kelimeler onu kaydediyor etrafı da kesfediyor