onemore 20 aylık oğlum, çok kelimesi var ama bazı kelimeleri fazla tekrarlıyor. Mesela ağaç gördü ağaç ağaç diye birçok kez tekrarlıyor, kedi görüyor görüyor miyav miyav diye 1,2 dk tekrarlıyor. Normal mi sizce?
sarmaliklahana onemore cok normal hala kelimeler arası beyninde gruplama yapıyor. Bneım kızım da 17aylık olacak bir sürü kelimesi olmasına ragmen herkes bu ara baba diyordu. 2-3 gündür de yanlız başına kalınca yada uyumadan önce sayıyor herşeyi. Aaa baba aaa dede Aaa abla aaa kedi seklinde 😄
Pelin232323 onemore 20 aylık oğlumda öyle. Sabah üst üste süt dedi, babası geldi üst üste geldi geldi dedi. Çok fazla tekrarlıyorlar ama bence bu normal. Mesela dediğiniz gibi sokakta kedi görsün defalarca miyav der.
bebekgoktug onemore oğlum 2 yaısma girdi çok güzel konuşur ama heycanlanınca bazen tekrarlama yapıyor bence normal yeni öğreniyorlar ve heycanlanıyorlar
maygirl onemore bununla ilgili bikac domtorun vudeosunu izlemistim.normal sizde onay tepki bekliyor tekrar sirasinda ewet oğlum yada adıyla seslenin bu bir ağac yada ewet ağac kısa bi sekilde onaylayın.normal yani mantiken bu vudeolari okumadan oncede bu sekilde dusunmustum bnde.ekolali akluniza geldi sanirim ama bu oyle bsey deil bunun ornek vudeolari war biras izleyin sizde anlarsniz zaten.normal yani🤗bnim kızımda suan 23 aylik şuan normal bu sekilde konusuyor ama kelimeler halinde knusurken tekrarlarri heyecan vs yapunca yada cok ilgsni bsey gorunce bn ewet kızım bu araba gbi mesela onaylayinca knumuz degisirdu.şuan bzler gbi knusuyor halen gun icnde kurdgu cmleye onay bekeldgi olup bn cvp verene kadar tekrar ettkleri oluyor.
Melez4453 Benim oğlum dört yaş civarı çok konuştu o şekilde. Öğretmeni normal dedi. Bende bira araştırdım. Zihin gelişimine dil gelişimi yetişemediğinden oluyormuş. Sorun değilmiş yani