mynameysli4 Kızlar bebeğim 6 ay 13 günlük lor peyniri yaptım peynir altı suyunu da ayırdım. Bu peynir altı suyunu nerede kullanabilirim çorbalara falan ekleyebilir miyim yoksa sadece kahvaltı tarzı şeylere mi ekleyebilirim.
obobok mynameysli4 aklınıza gelen herşeye kullanabilirsiniz. Ama ben loru nasıl yaptığınızı merak ettim. Umarım peynir kesiği denileni yapmamıssınızdır..
zeynepdemrci mynameysli4 ellerinize sağlık nasıl yaptınız bende yapmak istiyorum bende lsbne yaparken peynir slto suyu ayırdım herşeye katıyorum bisküvisini ıslatırken vs çorbaların içine felsn
syldz61 Çorbalara da ekleyebilirsiniz, kahvaltılarında da kullanabilirsiniz ,kaşık maması tarzında şeyler yapıyorsanız onlara da atabilirsiniz .
mynameysli4 Sütü kaynatıp kaynarken içine yoğurt ekledim. Sonra suzdum tülbentle. Henüz yedirmedim dediğiniz nedir ?
obobok mynameysli4 gerçek lor peyniri peynir altı suyuyla yapılır. Kimisi süte limon vs koyup sütü kestirip çıkan şeye de lor diyor. Aslında süt kesiği oluyor ve direk sütü vermiş oluyorlar bebeklerine. Bu yüzden sordum
mynameysli4 zeynepdemrci 1 kg sütü kaynattim kaynayınca içine bir kase biraz sulu yoğurt ekledim. Öyle de az kaynadı. Sonra altını kapatıp az soğumaya bıraktım. Tülbent yardımı ile suzdum suyu bitince de dolaba koydum sabah yedirecegim inşallah 🙏 teşekkürler