smaktroll memelerin yumuşak olması sütün miktarı konusunda size bilgi vermez. Bebek emdikçe süt olur. Kuzenimin iri göğüsleri vardı üç ay emziremedi, benim memeler varla yok arası hala emziriyprum ve ilk altı ay sadece anne sütü aldı, kilo alımı hakkında kim az diyor? Yakınlarınız mı doktorunuz mu? Aç olan bebek zaten kıyameti kopartır. Çişli bezleri fazlaysa ve 24 saatteki çişli bezler toplam ağırlığı bir margarin ağırlığı kadarsa (250 gram) günde 1 Tl büyüklüğünde kaka yapıyorsa doyuyor demektir. Ayrıca kilolu olduğunda o kilo alımı az diyenlere bir yararı olacak mı? Biz üçüncü aydan dördüncü aya geçtiğimizde kontrolde koca ayda 350 gram almıştı ona rağmen mama demedi doktorlar. Sadece bi sağ bi sol meme veriyordum, tek memeyi iki üç defa arka arkaya ver sonra diğer memeye geç dedi hem sağlık ocağı hem kendi doktorumuz, öyle yaptım, bir sonraki ayda kilo alımı normale döndü. İlk altı ay aylık 500-1000 gram alması normal. Bebeğiniz çok ağlamıyorsa çişli bezleri de normalse mamaya başlamanıza gerek yok.