[silindi] oyy kıyamam kuzuma benim oğlum da 2 buçuk yaşında hiç çevremiz yok yaşadığımız yerde, bende parka oyun gruplarına götürmeye çalışıyorum bugüne kadar pek öyle şiddet derecesinde bir şey yaşamadık ama küçük olduğu için genelde çevrede pek oynamak isteyen çocuk olmuyor . Bu tarz zorbalıklarda ebeveyn tutumu önemli her ebeveynde bizler kadar ince düşünmüyor maalesef ki . Çünkü çocuk henüz neyin doğru neyin yanlış olduğunu tam olarak kavrayamıyor bizler onları yönlendirmeliyiz . Ben çocuğuma şunu söylüyorum “her insan her hayvan her canlı sevilmeyi hak ediyor hiç kimseye zarar vermemeliyiz gördüğümüz her şey çok değerli sende çok değerlisin” . Hiç bir zaman ilk vuran ilk bağıran biz olmayacağız ama karşındaki seni iter sana bağırır vurursa ona hayır bana vuramazsın yapamazsın diye uyarıda bulun , tekrar yaparsa sende ona aynı şekilde karşılık verebilirsin ama ilk yapan sen olmamalısın diyorum küçük ama herşeyi anladığını düşünüyorum. Evladınıza sevmenin ,bazen sinirlenmenin kendini koruması gerektiğinin de normal olduğunu anlatın bence. Diğer türlü hep ezilen hor görülen sessiz bir çocuk olur . Biz ne kadar sevgi dolu yetiştirsekte var olduğumuz dünya hassas kalpler için fazla kötülük barındırıyor 🙏🏻