ZeydsMom mistikco ben kime ne yazdigina bakmiyorum ve sen akillisin dimi? Ben burda fazla insan yazdi nazar var bilmem ne bilimi yok sayanlar ona nazaran yazdim. Onayladim. Yok dur bi bakayim buna yazmis onu onaylayayim diye degil. Senin okuma yazman var belli ama anlama kapasiten yok. Azicik beynini kullan vaktin olunca. Hadi canim
mistikco ZeydsMom benim cevabıma yazarsan tabi ki üstüme alınırım. Ha başkasına yanlış bir şey yazarsın, ona da cevap verebilirim. Burası bir forum, forumun amacı zaten fikir alışverişidir. Çok şükür anlama yetimde bir sıkıntı yok. Burda tek bir sorun görüyorum, o da senin terbiyesizliğin. Yok cevabıma niye atladın da beynini kullan da bilmem ne. Yani seviyeli bir tartışmaya girmek bu kadar zor olmamalı… hadi güle güle.
loswin ZeydsMom kadın size demiyor ki niye atarlandınız? Belki gelen misafiri mamayla beslediği için sütü olanlara nazar etmiş olabilir siz öyle düşünmediniz diye herkes de sizin gibi olacak değil ya. Kötü niyetli insanlar da var.
ZeydsMom mistikco biseyler yazmissin ama gormuyorum malesef engelledim. Kotu enerjileri engelliyorumda kusura bakma canim ustune alinma burasi forum ve istedigim kisi gormemeyi sece bilirim sen de yapa bilirsin 😚
mistikco ZeydsMom teşekkür ederim engellediğin için, başka yerde mazallah başka saçma düşüncelerine maruz kalırdım istemeden, onu görmemi de şimdiden engellemiş oldun ❤️
sinogokalp biimiyomyardimet “çoğu annenin sütü yararsız faydasız bir katkısı yok su gibi “ yorumuna binayen yazılan bir cevap bu cımbızla bir bölümü çekmek yerine bütüne bakarsak
nurbahar33 sevcih hiç batıl inancım yok ancak nazar ve büyü Kuran da geçiyor ve var . Nas ve felak sureleri boşa değil. Bizzat annemin başına geldi, küçük kardeşim zayıf doğdu boyu uzundu , anne sütü ile güzel kilo aldı boy da uzun olunca iri bebek oldu. o zaman ev sahibimiz geldi ben banyo yaptırayım demiş 40 banyosu annem de çağırmıştı. Ayyy nasıl sütün varmış çocuk sanki 6 aylık demiş ( abartı işe de ) , giderken benim nazarım değer oku demiş anneme . bakın akşamına annemin sağ göğüsten süt çekildi. sol kaldı sadece . Ağzımızzdan nas felak düşmemesi lazım. Bir de nazar değecek korkusu ile yaşamamak lazımmış korktukça çekiyomuşsun
hbbyildiz sevcih benim bebeğim de 6 aylıkken emmeyi bıraktı birden bire,o kadar iştahlı emiyordu ki,bir yere gitmiştik orada emzirdim,birisi dedi ki çocuk yetisemiyo sütüne ne çok sütun var,eve geldik çocuk beni itmeye başladı emmek istemedi, bire bir yaşadım
sinogokalp Mariamercedes iki tane de beyni yan yana koyalım hangisi daha gelişmiş zeki seçelim seçemeyiz çünkü fark yok arkadaşlar gibi bir mantık
Mariamercedes sinogokalp Gelişimi kızımdan daha ileride olan mama içen bebekte tanıyorum anne sütü içen bebekte. Gelişimi kızımdan daha yavaş seyreden anne sütü içen bebekte tanıyorum mama içen bebekte. Bebekleri şu an için ince/kaba motor/sosyal beceri ya da dil becerisi gibi konularda takip edebiliyoruz. Ya da sağlık durumlarından değil mi ? Hani kaç sene yaşayacak falan böyle kriterlere girecek değiliz.. o yüzden örnek hiç yerinde olmamış🙏🏻
melek2742 Nazar gayette var olmuşta olabilir benim teyzemin aşırı sütü varmış 1 yaşına kadar ek gıda vermeden emzirmiş sadece ve çocukları baya kiloluymuş sonra bir gün kadının biri gelip çocuklarının kilosunu sütünü söylemiş ondan sonra teyzemin bir göğsünde yara çıkmış ve sadece bir göğsüyle emzirebilmiş
sinogokalp Mariamercedes değindiğim nokta dıştan gözlemleyerek çok bir şey zaten ayırt edilemeyeceği , sıraladığınız şeylerde genetik gibi pekçok farklı faktör var …
Mariamercedes sinogokalp Çok güzel söylüyorsunuz ama beslenme şekli insan hayatını başka nasıl etkiler ? Hani sihir değil ki bu 😊 Elbette bize faydalı mı değil mi bu şekilde anlayabiliriz. Kan değerlerinize bakıp vücudunuzdaki olan biten her şeyi görebilirsiniz. Lösemi gibi bir hastalığın başlangıç teşhisi bile konulabilir. O yüzden iki farklı türde beslenen bebeğin kan değerleri pozitifse bir şeylerin doğru gittiğini gösterir bize Bakın ben ikisinin de eşit olduğunu savunuyorum. Biri diğerinden daha iyi demiyorum. Ama bana yanıt veren anneler kendi bebeklerinin bizimkilerden daha sağlıklı beslendiğini iddia ediyor. Çocuğum çok sağlıklı gelişimi de güzel diyorum , hala devam ediliyor.
sinogokalp Mariamercedes çocuğunuzun çok sağlıklı olup gelişiminin güzel gitmesi şahane, ben de mama veren eksik demiyorum fakat anne sütünün öneminin yadsınamaz olduğunu düşünüyorum. İmkan varken ikinci plana atılmaması gereken bir şey olduğunu savunuyorum.