perimom_ Kızlar bebişlerinizi nezaman oturttunuz ? 4 aylık olcak az kaldı çok oturmak istiyor kucagımda canlı destekle oturtuyorum ama yeterli olmuyor ileri atıyor kendisini sürekli oturtan varmı aranızda
esar3142561 perimom_ bende 4 aylık olunca oturtmayı düşünüyorum cok istiyor kafasını kaldırıyor yattıgı yerden😀
subrk perimom_ Çok uzun süreli olmasa da etrafına ve önüne yastıklar koyarak oturttum.Zaten yorulunca kendisi kayıp yatar pozisyona geliyor.
beyzzsenturkk_ perimom_ 4-4,5 aylıkken kucakta oturur pozisyonda kısa süre taşıyordum 5 aylık olduğunda yumuşak yerlerde destekli oturtmaya basladım 10-15 dk 6. ay tamamen kısa kısa ama uzun süreli oturtmaya basladım 7. ayın sonunda desteksiz oturuyordu
perimom_ esar3142561 böyleyken destek olmamız gerekşyormus onlara bircok doktor kalkmak istiyorsa kaldırın diyor ama gevrek sorunu var bu seferde
bedisso23 Gevrek sorunu nedir acaba benimde çocuğum 3.5 aylık, çok kısa süreli kucağımda sırtını göğsüme destek yapıp oturtuyorum ama max 5 dk falan, zarar vermiyorumdur umarım 😕
acemiibirann bedisso23 bu eskilerin söylediği bir şey doğduğundan beri yaşlılar yüz kere baktı yani o geyreği batma dedikleri aslında raşitizm dedikleri kemik hastalığı eskilerin kemik batması falan diye bir şey yok, raşitizm de d vitamini olmadığı için eskilerde kemikler güçlenmediğinden şimdi zaten doğduğundan beri veriyoruz. Oturtmayı da doktorlar 5.5 aya kadar çok önermiyor belki belini kendi karnımızda canlı destekle tutarak kısa süreli oturma pozisyonuna alabiliriz çünkü henüz tam gelişmedi bebişler bel kemiklerine yük bindirmeye gerek yok ağrıları olur sonra zaten uyumuyorlar bir de buna gerek yok :D