gokce21 Arkadaşlar canım kaç gündür mercimek köftesi çekiyor. Bebeğim 46 günlük. Hala mercimek tüketmedim gaz yapabilir diye. Mercimek köftesi yesem gaz yapar mı acaba ? Cesaret edemiyorum. Emzirirken mercimek tüketen var mı ?
amansallagitsin gokce21 mercimek corbasi iceblrsn yiyeblrsn uzerine kimyon dok. Mercimek iyi yikandi mi sorun yok herseyo tuketeblrsn sadece pilav makrna ekmek abr cbr hamur isleri paketli gidalar uzk dur onn disinda tum sebze meyve baklagiller yiyeblrsn et tavuk ciger onemli
gokce21 amansallagitsin pilav, makarna, ekmek, hamur işleri… :/ bunlar gaz yapar diye mi kilo yapar diye mi uzak durmam gerekiyor. Bunların hepsini çok seviyorum 🥹🥹
gokce21 amansallagitsin mercimek köftesine kimyon ekleyebilir miyim acaba? Tadı bozulur mu? Ona göre kalkıp şimdi yapacağım kendime.
amansallagitsin gokce21 kilo yapar sutune fayda olmaz. Birde bebek icin alerji durumu olusur. Yani bunlar nrml haytmzdasa gerksz. Sutunu yagli yapan seyler et tavuk ciger sebzeler kuru baklagiller kuruyemisler bunlar sutunu attirir yagli yapar
ebruuyildizz Mercimeği haşlarken üzerinde biriken köpükleri al canım asıl gaz yapan o,canın çekmiş yap ye üzerine kimyon atamam dersende yedikten sonra kimyon kaynat iç afiyet olsun 🥰
gokce21 Yemeyi düşünen varsa derhal vazgeçsin. Yedim, bebeğim uyumuyor şu an sancıdan. (Kimyon çayı da içtim)
gokce21 nisaakb bebeğim şu an 5 buçuk aylık :) hala yediğimde gaz oluyor ancak çıkarması o kadar zor değil artık, daha rahat. 💕