Motherqueen_ nilaykara 14-15 ayliktan sonra azar azar actim 5bucuk aylik bebek icin fazla erken bence
ereninannesi_ nilaykara yorumların çoğunu okudum sende linç yiyeceğini biliyormuşsun. Ben seni linçlemeyeceğim korkutmayacağım ama başıma geleni anlatayım. Oğlum 8.ay atağından sonra aşırı zorlaştı 9aylık gibi açmaya başladım yemek yapmak için çamaşır sermek için. Bu arada oğlum 9 aylıkken yürüyüyordu emeklere sürülse yine açmazdım. 1açtığım yarım saati asla geçmedi. 12 aylıkken kapı ile duvar arası koşmaya başladı. Oyuncağa ilgisi azdı ve tamamen kesildi. Robot gibi bişey oldu babıldama var göz teması var ama bir gariplik de var. Kontrolde doktora bahsettim Doktor’un da ilgisi çekmişti ekranı sıfırladık sürekli dışarı çıkardım sosyalleşsin ailelerin yanına taşındık vs 16 aylıkken çocuk psikiyatri gördü daha erken götürmemiz lazımdı ama yaşadığımız yerde randevu yoktu. Sonuç kelime sayınız geride haricinde düzelmiş ekran kaynaklı yaşamışsınız sorunları dedi. Şuan 22 aylık 1 aydır yine izletmeye başladım aşırı hastane işim var 2yaş sendromu da eklendi. Bu sefer fark şu dış dünya ile ekranı ayırt edebiliyor. Ekranda gördüklerini taklit ediyor(sar makara gibi) evet renkleri öğrendi. İzlemek istemediğini belli edip geçirtiyor. Ama hala konuşmuyor o konuda bi yararı yok. İzlemek isteyip krize girdiği oluyor. Kavga ediyoruz. İlle izleteceksen de biraz büyümesini bekle dünyayı kavramaya başlasın çok küçükken gerçekten zararı çok oluyor. Benim tavsiyem yere bişey şer at üstüne bebeğini.etrafına oyuncak diz eline çıngırak ver onlar oyalar onu. Bu arada hala yarım saati geçirmiyorum. Ve yarım saat için belki 2 saat dışarda tutuyorum ancak öyle rahatlıyorum
nilaykara ereninannesi_ Okadar haklısınız ki yere yorgan attım etrafında çıngıraklar arılar hayvanlar balıklar ama yok en fazla 3 dakika dördüncü dakika ağlamaya başlıyor belki diş sancısından bilmiyorum
Themom_ Oblomov_ Birde tv izlemeyi güzelleyenler var inanamıyorum gerçekten. Birde tüm gelişimi konuşma üzerine sanıyorlar ama her şey zaten konuşmak değil ki konuşur çocuk tamam peki ilk okulda odaklanamadığında ne olacak? Ya da yerinde duramadığında? Bunlar olağan şeylermiş. Okuyunca, izleyince pedagogları daha net ve iyi anladım öğrendim ben. Burada tv güzellemesi yapanlarada öneriyorum izlemelerini ☺️
Kitsu Themom_ aynı fikirdeyiz.. hatta ekleme yapayım çocuğum otizm mi kitlenip kalıyor göz teması kuramıyor postları da var. Bana çok ilginç geldiği için aklımda kalmış işte o post
myavocado Oblomov_ ay 8,5 aya geldik ekransız ama asıl burdan sonrası zor gerçekten, bazen birazcık nefes almak ve ekran açmamak arasında çok gidip geliyor aklim yalan yok. Ama motivasyon oldu bu yorum 🤗
nilaykara mduyg1 Büyük ihtimalle bende kalacağım 3 yaşına kadar mahalle kültürü olan biryerde yaşıyorum evde sürekli konuşuyorum be kalabalık bir aileyiz ve birde evcil hayvan çok fazla etrafımız da
3kedili2bebekli Themom_ az önce yazdığım yorumun üstünden yaklaşık yarım saat gecti ve bebeklerim su an yediler mesela kendileri gelip istediler çünkü çok katiyim böyle konularda alternatif bile sunmam doktorlar söylüyor ve haklılar da işte dinleyene
mduyg1 Oblomov_ 🤭eşimin maddi durumu iyi, bir buçuk yıldır kötü olsa ücretsize ayrilamazdim zaten ama o kadar okumuşum, bir kadin olarak ayaklarımın üzerinde durabiliyorum bence bu toplumda var olabilmek, kendi paramızı kazanabilmek çok değerli🫠🙏🏻
tasdemirrr nilaykara oğlum 16 aylık bir kaç aya kadar sıfır ekrandık sonra spotifydan şarkı açıp ekranı kapatıp o şekilde verdik. geçenlerde bir kez çizgi film açtım 6 dakikalık bardak kırılmıştı. ben kendim tv izleyeceğim zaman da çok sıkıldığımda ekranı en düşüğe alıp izliyorum o bakmıyor bakınca kapatıyorum. video açıp önüne koymadım ama . hastanede verdim sadece oda hava vermek zorundaydık bırakmadı. son çareydi.
3kedili2bebekli Oblomov_ dimii laf soktuklarini zannediyorlar bu laflarla ama sadece kendi vicdanlarını susturmaya çalışıyorlar çok zorlanıyorum amaa diyorlar gelin de beni görün kendi annem ağlıyor benim için çok yoruluyorsun elimden bir şey gelmiyor diye, bende de hem aferim hem maşallah bize biz yanlis bir şey yapmıyoruz doğru olanı yapmaya çalışıyoruz sadece ☺️
seyma2442  5.5 aylık bebeğim ekran olarak dışarları seyretmeyi tercih ediyoruz zaten bu ay daki bebekler 1.5 saat yada 2 saat oyalandıktan sonra uyumak istiyorlar o süre zarfında ihtiyaçlarımızı görebiliriz oyun halımız top eğitici ördek onlarla oyalanıyoruz ekrana karşı bir anne değilim ama herşeyin zamanı sınırı var tabi ki 9 yaşında oğlum ve 7 yaşında kızım var onlar da 1 er saat hafta içi YouTube kids sadece yada indirdikleri oyunlar ile oynuyorlar benim gözetimim altında bende ki proğram ile takip edebiliyorum ben izin verirsem indirebiliyorlar uygulamanın adı Family link çağımız teknoloji çağı evet ama herşeyin zamanı var hem bizim için hem çocuklarımızın iyiliği için herşey
Melodimm nilaykara Böyle demeyin mecbur kreşe veren anneler var okurken üzüle bilirler.Evde çalışan anne baba varsa mecbur verile bilir çünki fiyatlar ortada birde ev kiraysa.
sosyologsmom nilaykara 11.5 aylık erkek bebeğim epey hareketli sizin olduğunuz dönemde sürünmeye başlamıştı hiç ekran vermedim şuana kadar gün boyu oyun matında ya oyuncakla ya kitap okuyarak oyalıyordum ki o zamanlar 3-4 uykusu oluyordu bebeğimin. insanları yargılamak istemem her bebek bir değil sonuçta babayla da ortak kararımızdı ev dağınık olsun yemeği geç yiyelim çocuğumuza odaklanalım kısmındayız biz gurbetteyiz ailelerimiz akrabamız arkadaşımız yok burda parka çıkıyoruz bol bol zaman geçiyor sizin ekran vermenize sebep olan nedir onu merak ettim
nilaykara sosyologsmom Diş sancılarından sonra çok ağlayan bir bebek oldu tuvalete bile göndermiyor beni bu